Κορωνοϊός: Ατομα που ανέρρωσαν με μία δόση του εμβολίου της Pfizer ανέπτυξαν επταπλάσια αντισώματα από υγιείς που έλαβαν την πρώτη δόση

Κορωνοϊός: Ατομα που ανέρρωσαν με μία δόση του εμβολίου της Pfizer ανέπτυξαν επταπλάσια αντισώματα από υγιείς που έλαβαν την πρώτη δόση

Aτομα που ανέρρωσαν από την Covid-19 κι έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer ανταποκρίθηκαν έως και επτά φορές καλύτερα σε σύγκριση με εκείνα που δεν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν τρεις φορές υψηλότερα σε μολυνθέντες από τον κορωνοϊό που έλαβαν μία δόση του εμβολίου της Pfizer - που ξεκίνησε δοκιμές και σε παιδιά κάτω των 12 ετών- σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν μολυνθεί και έκαναν και τις δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου. Η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό κι έλαβαν μόνον μία δόση. Ωστόσο, οι ειδικοί ανέφεραν ότι μία δόση ήταν αρκετή για την πρόκληση «ισχυρής» ανοσοαπόκρισης στο 99% των ατόμων επισημαίνοντας πάντως ότι το επίπεδο προστασίας είναι ακόμη μεγαλύτερο μετά τη δεύτερη δόση.

 YN 2021 03 27 08.41.03

Στο γράφημα απεικονίζονται τα αντίστοιχα επίπεδα αντισωμάτων σε άτομα που δεν μολύνθηκαν ποτέ από τον κορωνοϊο κι έλαβαν την πρώτη δόση (αριστερά) σε άτομα που είχαν μολυνθεί κι έλαβαν μία δόση του εμβολίου (κέντρο) και σε εκείνα που δεν μολύνθηκαν κι έλαβαν και τις δύο δόσεις.


Τα στοιχεία που συνέλεξαν έδειξαν ότι τα εμβόλια παρέχουν ευρεία ανοσοαπόκριση, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια πρέπει -σε αντίθεση με ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα - να είναι αποτελεσματικά κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής και άλλων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. Στη μελέτη μετείχαν 237 υγειονομικοί, στην πλειονότητά τους γυναίκες, στο Σέφιλντ, την Οξφόρδη, το Λίβερπουλ, το Νιουκάστλ και το Μπέρμιγχαμ και μετρήθηκαν τα επίπεδα των αντισωμάτων και των Τ-κυττάρων, που επιστρατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταστρέψει τον κορωνοϊό. Υψηλότερα επίπεδα σημαίνει γενικά ισχυρότερη ανοσία.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μετά από μία δόση του εμβολίου, άτομα που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν με Covid-19 είχαν 6,8 φορές περισσότερα αντισώματα στο αίμα τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν μολυνθεί και έλαβαν μία δόση και 2,9 φορές περισσότερα μετά από μία δόση σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν μολυνθεί και έλαβαν και τις δύο δόσεις. Ωστόσο, επεσήμαναν ότι η δεύτερη δόση εξακολουθεί να χρειάζεται για όλους καθώς θεωρείται ότι επιμηκύνει το διάστημα της ανοσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ