Αργεί ακόμη το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό: Τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου 2021

Αργεί ακόμη το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό: Τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου 2021

Στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου του 2021 θα μπορούσε να έχει πρόσβαση το κοινό στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Moderna, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ.

«Νομίζω ότι στα τέλη του πρώτου τριμήνου, ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2021, είναι ένα λογικό χρονοδιάγραμμα με βάση αυτά που γνωρίζουμε από το εμβόλιο» δήλωσε ο Μπανσέλ σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τους Financial Times.

Η Moderna θα υποβάλλει αίτηση για άδεια στα τέλη Ιανουαρίου 2021

Εφόσον ελεγχθούν τα δεδομένα ασφαλείας και αποτελεσματικότητας, ο Μπανσέλ λέει ότι αναμένει πως η Moderna με το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, που έδωσε μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά αποτελέσματα- θα είναι σε θέση να υποβάλει αίτηση για άδεια στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έως τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021. Να σημειωθεί πως η άδεια έκτακτης ανάγκης δίνεται σε ένα φάρμακο ή υποψήφιο εμβόλιο για χρήση σε επείγουσα βάση.

Ο Μπανσέλ είπε ότι η Moderna θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για ειδική άδεια στις 25 Νοεμβρίου, το νωρίτερο. «Η άδεια έκτακτης ανάγκης πιστεύουμε ότι θα είναι ένα σημαντικό ιατρικό εργαλείο για να δοθεί το εμβόλιο σε άτομα με πολύ υψηλό κίνδυνο, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, όπως οι ηλικιωμένοι» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna είπε ότι η φαρμακευτική εργάζεται για την αύξηση της παραγωγής πριν από την έγκριση του υποψήφιου εμβολίου για τον κορωνοϊό. «Προσπαθούμε πραγματικά να είμαστε πιο μπροστά, έτσι ώστε εάν η ασφάλεια είναι καλή, η αποτελεσματικότητα είναι καλή, η παρασκευή του εμβολίου να μην καθυστερήσει την διαθεσιμότητα ενός εμβολίου σε επείγουσα χρήση» τόνισε.

Ασκούνται πιέσεις για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού;

Πολλοί ειδικοί έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για το γεγονός πως η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων προκειμένου να εγκριθεί ένα εμβόλιο πριν από την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν πως το FDA μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα για να καθυστερήσει την έγκριση ενός εμβολίου.

Πάντως, ο Μπανσέλ διαβεβαίωσε πως δεν έχει λάβει καμία πολιτική πίεση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. «Κανείς, αφότου ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα ενάντια στον ιό στις αρχές Ιανουαρίου, από οποιοδήποτε κόμμα, από οποιονδήποτε κυβερνητικό κλάδο, από οποιαδήποτε χώρα, δεν μας ζήτησε να πάμε πιο γρήγορα ή πιο αργά» τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS