Ο ΕΜΑ αξιολογεί αναφορές για εμφάνιση σπάνιου νευρολογικού νοσήματος μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Ο ΕΜΑ αξιολογεί αναφορές για εμφάνιση σπάνιου νευρολογικού νοσήματος μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Αναφορές για εμφάνιση ενός σπάνιου νευρολογικού νοσήματος μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca για την Covid-19 ανακοίνωσε ότι αξιολογεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Πρόκειται για το σύνδρομο Guillain-Barré, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με συνέπεια ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΜΑ, ζήτησε περισσότερα λεπτομερή στοιχεία από την AstraZeneca, ενώ το θέμα έχει αναλάβει η Vaxzevria, η επιτροπή ασφάλειας του EMA.

Μέχρι στιγμής, ο βρετανοσουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Παράλληλα, ο ΕΜΑ ζήτησε στοιχεία από την Pfizer για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, που έχουν αναφερθεί με τη χορήγηση του εμβολίου Comirnaty. «Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα περιστατικά αυτά οφείλονται στο εμβόλιο», επισήμανε, αλλά τόνισε ότι έχει ζητήσει και από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, που έχει επίσης αναπτύξει εμβόλιο τύπου mRNA, να αγρυπνά για τυχόν παρόμοια περιστατικά με το σκεύασμά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ