Κορωνοϊός: Αποτελεσματικές κατά 99,96% οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Τι διαπιστώνει έρευνα στο Ισραήλ

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικές κατά 99,96% οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Τι διαπιστώνει έρευνα στο Ισραήλ

Δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer για την Covid-19 αποτρέπουν την προσβολή από την ασθένεια σχεδόν όλων των εμβολιασθέντων, όπως υποδεικνύει μια νέα έρευνα.

Στοιχεία που συλλέχθηκαν στο Ισραήλ – το οποίο προηγείται μακράν στην παγκόσμια κούρσα των εμβολιασμών, δείχνουν ότι μόλις το 0,04% όσων έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer νόσησαν από την Covid19.

Από τα 700.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μόλις 317 προσβλήθηκαν αργότερα από τη νόσο και εξ’ αυτών μόνον τα 16 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Η ίδια έρευνα υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παρέχει προστασία και έναντι της πιο λοιμογόνου βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού. «Πρόκειται για πολύ καλά νέα», λέει ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος Εγιάλ Λεσέμ. «Τα αρχικά ευρήματα είναι απίστευτα. Μετά από μία δόση του εμβολίου τα κρούσματα μειώθηκαν ουσιαστικά και μετά από δύο μόλις στο 0,04%. Ο χρόνος θα δείξει, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε κι άλλα στοιχεία, αλλά τα προκαταρκτικά ευρήματα είναι λίαν ενθαρρυντικά», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι σε εξέλιξη διάφορες έρευνες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. «Από τη μία πλευρά βλέπουμε πολύ υψηλά ποσοστά διασποράς με χιλιάδες κρούσματα ημερησίως – τα υψηλότερη από την έναρξη της πανδημίας. Από την άλλη όμως, εστιάζοντας στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ισραηλινών που εμβολιάζονται, βλέπουμε ότι δεν μολύνονται. Και στις ελάχιστες εξαιρέσεις, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και λίγοι μόνον χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της υψηλής αποτελεσματικότητας αυτού του εμβολίου», σημειώνει ο καθηγητής Λεσέμ, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των εμβολιασθέντων ήταν ηλικιωμένοι άνω των 60, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο αξιοσημείωτα τα μέχρι τώρα ευρήματα. To Iσραήλ παρέχει στη Pfizer κάθε εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία για την εμβολιαστική του εκστρατεία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS