Εμβόλιο Pfizer: Εθελοντές περιγράφουν τις παρενέργειες

Εμβόλιο Pfizer: Εθελοντές περιγράφουν τις παρενέργειες

Συμπτώματα που θυμίζουν τις παρενέργειες από το εμβόλιο της γρίπης είπαν πως παρουσίασαν οι εθελοντές που δέχτηκαν να δοκιμασουν το εμβόλιο της Pfizer. Kάποιοι μίλησαν για… βαρύ hangover, όπως ο έντονος πονοκέφαλος, ο πυρετός και οι πόνοι στους μύες

Σύμφωνα με τη Daily Mail, 45χρονη εθελόντρια είπε ότι η πρώτη δόση της προκάλεσε παρενέργειες ίδιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης αλλά αυτά εντάθηκαν μετά την δεύτερη δόση.

Ένας άλλος εθελοντής, ο 44χρονος Γκλεν Ντισίλντς, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα αίσθημα σαν «βαρύ hangover» αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ανακοινώσεις από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Ο 42χρονος Μπράιαν από τη Τζόρτζια είναι σίγουρος ότι πήρε το εικονικό εμβόλιο, αφού πριν από ένα μήνα κόλλησε κοροναϊό.

Η Carrie, μια γυναίκα από το Μιζούρι, είπε ότι πήρε την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την δεύτερη τον περασμένο μήνα. Ανέφερε ότι υπέφερε από πονοκέφαλο, είχε πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα. Στην δεύτερη δόση αυτές οι παρενέργειες εντάθηκαν.

Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες πήραν μέρος στις δοκιμές της φάσης 3 για το εμβόλιο της Pfizer, ενώ αναμένονται και νεότερα από δεύτερη ομάδα εθελοντών.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο χορηγήθηκε σε δύο δόσεις, ενώ οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν έλαβαν το κανονικό εμβόλιο ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την ύπαρξή του σε φαρμακεία. Η μεταφορά του θα γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία και σε ειδικά βαλιτσάκια τα οποία θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS