Έρευνα: Το μαύρο πιπέρι συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Έρευνα: Το μαύρο πιπέρι συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Κάποιοι από εσάς το «τιμάτε» πολύ στα φαγητά σας, ενώ κάποιοι άλλοι επιλέγετε να το αποφεύγετε. Όπως και να έχει όμως, η πραγματικότητα είναι μία! Το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Τουλάχιστον σ΄αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Ινδοί επιστήμονες, ύστερα από μελέτη.

Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι η πιπερονάλη, μια ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα, «μειώνει σημαντικά» τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Οι μελετητές από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara της Ινδίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την έρευνα πάνω σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι όσα είχαν λάβει ως συμπλήρωμα την πιπερονάλη, σημείωσαν χαμηλότερο σωματικό βάρος, χαμηλότερο ποσοστό λίπους, χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και ισχυρότερα οστά σε σύγκριση με τα ζώα που δεν είχαν λάβει ως συμπλήρωμα το πιπέρι.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η πιπερονάλη θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση ορισμένων γονιδίων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Σε άρθρο τους στο περιοδικό Nutrition and Metabolism, οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν:

«Τα ευρήματά μας, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της πιπερονάλης ως ισχυρού παράγοντα κατά της παχυσαρκίας, μας παρέχουν επιστημονικά στοιχεία για την παραδοσιακή του χρήση και μας προτρέπουν να το εντάξουμε σοβαρά στη διατροφή μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS