Κορωνοϊός: Γιατί είναι καλύτερες οι μάσκες N95 από τις υφασμάτινες -Το CDC απαντά

Κορωνοϊός: Γιατί είναι καλύτερες οι μάσκες N95 από τις υφασμάτινες -Το CDC απαντά

Οι ειδικοί του CDC εξηγούν τις διαφορές που καθιστούν την προστασία της μάσκας τύπου N95 σημαντικότερη σε σχέση με εκείνη της υφασμάτινης.

Οι ειδικοί προτείνουν όλο και περισσότερο τη χρήση μάσκας N95 ή KN95 για την προστασία από τον κορωνοϊό, και ειδικά από το στέλεχος Όμικρον.

Κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική η αυτοπροστασία, ιδίως σε περιόδους αυξημένης πίεσης στα συστήματα υγείας και κυρίως όσον αφορά ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά και όσους περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κλειστούς χώρους με μεγάλη συγκέντρωση πλήθους.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πρόσφατα ανανέωσαν τις οδηγίες για τις μάσκες που προτείνεται να φορούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, αλλά επίσης τόνισαν πως είναι σημαντικό να επιλέγουμε μια μάσκα που ταιριάζει καλά στο πρόσωπό μας, και την οποία μπορούμε να φοράμε για πολλές ώρες άνετα.

«Οποιαδήποτε μάσκα είναι καλύτερη από καμία»

«Το βασικό μήνυμα είναι πως οποιαδήποτε μάσκα είναι καλύτερη από καμία μάσκα» είπε εκπρόσωπος του CDC.

Προηγουμένως, το CDC είχε ανακοινώσει πως οι μάσκες τύπου N95 πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

Οι μάσκες τύπου N95 εφαρμόζουν καλύτερα στο πρόσωπο από τις υφασμάτινες και έχουν σχεδιαστεί με ειδικό υλικό ώστε να εμποδίζουν το 95% των επιβλαβών σωματιδίων. Οι ίνες της μάσκας είναι πιο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους σε σχέση με εκείνες μιας υφασμάτινης και έχουν ειδικά ηλεκτροστατικά φίλτρα που προσελκύουν τα σωματίδια για να «κολλήσουν» στην επιφάνεια της μάσκας και όχι να περάσουν από εκείνη. Βέβαια, οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν όταν αγοράζουν μάσκες, καθώς κυκλοφορούν πολλές που δεν ανταποκρίνονται στις απαραίτητες προδιαγραφές και δεν προσφέρουν αρκετή προστασία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ