Η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη εξ αποστάσεως γίνεται πράξη με τηλεϊατρική

Η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη εξ αποστάσεως γίνεται πράξη με τηλεϊατρική

Η εξάπλωση του κορονοϊού και όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του επιδημιολογικού κύματος που έχουν επιβληθεί, έχουν αναμφίβολα ως συνέπεια τον περιορισμό ορισμένων κοινωνικών δραστηριοτήτων. Το λεγόμενο social distancing (κοινωνική αποστασιοποίηση), ένας όρος που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, μας επιβάλει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, μένοντας όσο το δυνατόν σπίτι και αποφεύγοντας τις πολλές συναναστροφές. Και αν αυτό για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει περιορισμό των κοινωνικών επαφών μας και αποχή από δραστηριότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού – όπως οι συναθροίσεις με μέλη της ευρύτερης οικογένειας, με φίλους και γνωστούς, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που πλήττεται πολύ βαρύτερα.

Είναι οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, όπως είναι ο διαβήτης, οι οποίοι αφενός επιβάλλεται να έχουν συνεχή επαφή με τον γιατρό τους για να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους, αλλά αφετέρου οφείλουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός σπιτιού, για να μην ρισκάρουν να μολυνθούν από τον ιό- κάτι που μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές.

Τη λύση έρχεται να προσφέρει το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης FreeStyle Libre από την Abbott, που αντικαθιστά την παραδοσιακή μέτρηση της γλυκόζης αίματος στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη και προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης από απόσταση. Είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα με διαβήτη ηλικίας άνω των 4 ετών, ενώ αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, με μηδενική συμμετοχή, σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Το FreeStyle Libre είναι ένα οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών που αποτελείται: (α) από έναν διακριτικό αισθητήρα που καταγράφει τις τιμές της γλυκόζης, (β) την εφαρμογή Freestyle LibreLink με την οποία το άτομο με διαβήτη σαρώνει τον αισθητήρα για να ελέγξει τη γλυκόζη στο κινητό του τηλέφωνο Android και iPhone και (γ) το LibreView, ένα ασφαλές σύστημα διαχείρισης του διαβήτη στο cloud, με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει τα δεδομένα της γλυκόζης στον ιατρό του, χωρίς την ανάγκη να βγει από το σπίτι.

Η τεχνολογία του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre από την Abbott αποτελεί την ιδανική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των ασθενών με διαβήτη, ιδιαιτέρως εν μέσω πανδημίας. Απαλλάσσει τους ανθρώπους με διαβήτη από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα* καθώς καταγράφει τη γλυκόζη μέσω ενός διακριτικού αισθητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα. Κάθε αισθητήρας διαρκεί 14 ημερολογιακές ημέρες και καταγράφει συνεχώς τις ενδείξεις της γλυκόζης, μέρα και νύχτα^ ώστε το άτομο με διαβήτη με διαβήτη μπορεί να βλέπει τις διακυμάνσεις της γλυκόζης, ένα ιστορικό των τελευταίων 8 ωρών, αλλά και να αποθηκεύει δεδομένα έως και 90 ημερών.

diabitis

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι ενδείξεις γλυκόζης που καταγράφονται μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα FreeStyle LibreLink μεταφέρονται αυτόματα στο LibreView – από το οποίο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα γλυκόζης των ατόμων που παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ιατρείο. Αυτό το ψηφιακό οικοσύστημα επιτρέπει στον επαγγελματία υγείας την απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα γλυκόζης του ατόμου με διαβήτη, διευκολύνοντας την παροχή των κατάλληλων ιατρικών συμβουλών και αποτελεσματικής διαβητολογικής φροντίδας.

mixanima diabitis

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών: “Στις μέρες μας, η εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τις τιμές γλυκόζης των ασθενών μας με χρήση αισθητήρα. Στην Ελλάδα, έχουμε στη διάθεσή μας το σύστημα FreeStyle Libre, κατάλληλο για άτομα με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2, που αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο ελέγχου της γλυκόζης με τρύπημα στα δάκτυλα.

Η τεχνολογία και το λογισμικό του συστήματος FreeStyle Libre μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών μου σε πραγματικό χρόνο! Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να λαμβάνουμε στοχευμένες θεραπευτικές αποφάσεις και να παρέχουμε στους ασθενείς μας αναλυτικές οδηγίες εξ αποστάσεως, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, βασισμένες σε δεδομένα πραγματικού χρόνου και παραστατικές αναφορές, εύκολες στην ερμηνεία.»

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ