Καμπανάκι από Καπραβέλο: Οι μάσκες πρέπει να επανέλθουν στους κλειστούς χώρους - Να προσέξουμε στο άνοιγμα των σχολείων

Καμπανάκι από Καπραβέλο: Οι μάσκες πρέπει να επανέλθουν στους κλειστούς χώρους - Να προσέξουμε στο άνοιγμα των σχολείων

Για το ενδεχόμενο, να υπάρξει και νέο κύμα πανδημίας, το φθινόπωρο, αλλά και για την έξαρση των κρουσμάτων μίλησε σήμερα στο Mega, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τον Δεκαπενταύγουστο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο άνοιγμα των σχολείων.

«Η πανδημία δεν μας έχει ξεχάσει, το 6ο κύμα ήταν το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα από την έναρξη της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα και δυστυχώς με ολέθριες συνέπειες στις μεγάλες ηλικίες. Είχαμε περίπου 1000 νεκρούς τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο. Βέβαια τώρα γίνεται μία αποκλιμάκωση προς το τέλος, υπάρχουν μηνύματα πάρα πολύ σοβαρά, και θεωρώ ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για να δούμε έναν καλύτερο χειμώνα, με μία κάμψη της πανδημίας», ανέφερε αρχικά.

Οι παραλλαγές

«Οι παραλλαγές που είδαμε και που έρχονται στα νοσοκομεία μας, ακόμα και αυτές της Ο4 και Ο5, ή και η Κένταυρος, δεν είναι ικανές να προκαλέσουν έκρηξη σοβαρών καταστάσεων, όπως αυτές που βλέπαμε. Κυρίως προσβάλει τις μεγαλύτερες ηλικίες, πάνω από 70 ετών με ολέθριες συνέπειες, με απορρύθμιση των χρόνιων προβλημάτων τους, και χωρίς να έχουν κάνει την 4η δόση. Εάν δεν εφαρμόσουμε αυτά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, γιατί είχαμε κινητικότητα και πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως, «για να έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις και την κάμψη του 7ου κύματος πανδημίας, που περιμένουμε από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χειμωνιάτικα κύματα, με λιγότερες επιπτώσεις πρέπει να προσέξουμε το άνοιγμα των σχολείων. Είμαι κατηγορηματικός, οι μάσκες πρέπει να επανέλθουν, και στα σχολεία και να ανοίξουν με self tests και προσοχή. Να μην το υποτιμήσουμε, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος, να επανέλθουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, επιμένω ότι μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, και το δεύτερο σημαντικό είναι τα εμβόλια. Οι περισσότεροι άνω των 70 ετών δεν είχαν κάνει την 4η δόση. Πολλοί έχουν μείνει στις 2 δόσεις δεν έχουν κάνει καν την τρίτη δόση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS