Koρωνοϊός: Η διασπορά των υπόπαραλλαγών Όμικρον έφερε αύξηση αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Koρωνοϊός: Η διασπορά των υπόπαραλλαγών Όμικρον έφερε αύξηση αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 εβδομάδων, καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην ΕΕ ενώ σε 23 από τις 27 χώρες παρατηρείται και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης σοβαρότητας της νόσου Covid-19 από τα στελέχη Όμικρον 4 και 5, σε σύγκριση με τις προηγούμενες Όμικρον 1 και 2. Εντούτοις, η αυξημένη διασπορά σε μεγαλύτερες ηλικίες, οδηγεί σε σοβαρή νόσο κι αυτό το σημείο είναι που προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Οι λοιμώξεις αυξάνονται και πάλι σε ολόκληρη την ΕΕ και με αυτή την αύξηση παρατηρούμε επίσης αύξηση σε σοβαρά κρούσματα, εισαγωγές στα νοσοκομεία, πληρότητα ΜΕΘ και θνησιμότητα. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να το αντιμετωπίσουμε και να εντείνουμε τη δράση για να αυξήσουμε την προστασία εν όψει και άλλων κυμάτων του φθινοπώρου και του χειμώνα», δηλώνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε 12 χώρες εντοπίστηκε από τις 10 Ιουλίου και μέχρι σήμερα, αυξητική τάση και στις εισαγωγές, τόσο σε απλές κλίνες Covid-19, όσο και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αυξητική τάση σημειώνεται στα μαθηματικά μοντέλα και στα ποσοστά της θνησιμότητας, αν και τα ποσοστά θανάτων στην ΕΕ/ΕΟΧ παρέμειναν σταθερά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

«Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, στόχος των εκστρατειών εμβολιασμού πρέπει να είναι η μείωση των νοσηλειών, της σοβαρής ασθένειας και των θανάτων και η προστασία των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης», αναφέρουν οι επιστήμονες του ευρωπαϊκού οργανισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ