Κορωνοϊός: Το νέο χάπι που «φρενάρει» τον πολλαπλασιασμό του ιού-Πώς λειτουργεί

Κορωνοϊός: Το νέο χάπι που «φρενάρει» τον πολλαπλασιασμό του ιού-Πώς λειτουργεί

Οι ερευνητές εντόπισαν μια πιθανή νέα θεραπεία που καταστέλλει την αντιγραφή του του κοροναϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Για να πολλαπλασιαστούν, όλοι οι ιοί μολύνουν τα κύτταρα και τα επαναπρογραμματίζουν για να παράξουν καινούργιους ιούς. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Metabolites, αποκάλυψε ότι τα μολυσμένα από τον SARS-CoV-2 κύτταρα μπορούν να παράγουν καινούργιους κοροναϊούς, μόνο όταν το μεταβολικό μονοπάτι φωσφορικής πεντόζης είναι ενεργοποιημένο.

Όταν, λοιπόν, οι επιστήμονες χορήγησαν το φάρμακο benfooxythiamine, αναστολέα αυτού του μονοπατιού, κατάφεραν να καταστείλουν την αντιγραφή του SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα τα μολυσμένα κύτταρα να μην παράγουν άλλους κορoναϊούς.

Η ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Kent και το Ινστιτούτο Ιατρικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης βρήκε, επίσης, ότι το φάρμακο αύξανε την αντιική δραστηριότητα της «2-δεοξυ-D-γλυκόζης», φάρμακο που τροποποιεί τον μεταβολισμό του κυττάρου-ξενιστή για να μειώσει τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Αυτό δείχνει ότι οι αναστολείς του μονοπατιού της φωσφορικής πεντόζης όπως το benfooxythiamine ενδεχομένως να αποτελέσουν νέα θεραπευτική επιλογή για την COVID-19, τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

«Πρόκειται για ανακάλυψη στον τομέα της έρευνας για τη θεραπεία της COVID-19. Από τη στιγμή που η ανάπτυξη αντίστασης αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στη θεραπεία ιογενών λοιμώξεων, η ύπαρξη θεραπειών που χρησιμοποιούν διαφορετικούς στόχους είναι πολύ σημαντική και παρέχει περαιτέρω ελπίδα για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών θεραπειών για την COVID-19», αναφέρει ο καθηγητής Martin Michaelis από το Πανεπιστήμιο του Kent.

Καταλήγοντας, ο καθηγητής Jindrich Cinatl από το Πανεπιστήμιο Goethe τονίζει: «Η στόχευση των αλλαγών που προκαλεί στον μεταβολισμό του κυττάρου-ξενιστή ο ιός είναι ένας ελκυστικός τρόπος να παρέμβουμε στοχευμένα στη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ