Κορωνοϊός: Προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, σε μικρό ποσοστό ασθενών -Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, σε μικρό ποσοστό ασθενών -Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Για τις παρενέργειες του κορωνοϊού στον εγκέφαλο μικρού ποσοστού ασθενών μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Ο λοιμωξιολόγος, αφού έδωσε την ενημέρωση για την εξέλιξη μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε σε νεότερα επιστημονικά ευρήματα για τη νόσο Covid-19. Όπως είπε, νευρολόγοι σημειώνουν πως ένα μικρό υποσύνολο ασθενών σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας περιέγραψε πως μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν αυτοί οι λίγοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Φαίνεται πως ο κορωνοϊός προσβάλει τα κύτταρα του εγκεφάλου, προκαλεί δηλαδή αυτό που αποκαλούμε εγκεφαλοπάθεια.

Επιπτώσεις και από τη μείωση οξυγόνου στον εγκέφαλο λόγω κορωνοϊού

Επιπλέον, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως προβλήματα μπορεί να προκληθούν από τη μείωση πρόσληψης οξυγόνου που προκαλεί ο κορωνοϊός, που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως πρόκειται για επιπλοκές που παρατηρούνται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ακόμη και για περιπτώσεις προσβολής από τον ιό της γρίπης.

Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως ελληνική ερευνητική ομάδα ήδη μελετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον εγκέφαλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS