Μαγιορκίνης: Οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης -Τα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται σε ύφεση

Μαγιορκίνης: Οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης -Τα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται σε ύφεση

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης και για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε, «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον έχουμε περάσει κατά πάσα πιθανότητα την κορύφωση και είμαστε σε μία πτωτική τάση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία επιπέδωση, σε ένα υψηλό επίπεδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Στην γρίπη λογικά δεν θα δούμε επιπέδωση και θα ξεκινήσει κάποια στιγμή η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει».

Σε ύφεση τα κρούσματα κορωνοϊού -Τα οφέλη του εμβολιασμού

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια ύφεση των κρουσμάτων. Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Ο κύριος Μαγιορκίνης μίλησε στην εκπομπή (Δύο στη Μία) στην ΕΡΤ1 και για τα οφέλη του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορωνοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την «Κράκεν», όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται. Κλείνοντας ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS