Έως 28 μέρες ο χρόνος ζωής του κορωνοϊού: Κινητά τηλεφωνα, ανθρώπινο δέρμα και πλαστικά οι βασικές πηγές μετάδοσης του ιού

Έως 28 μέρες ο χρόνος ζωής του κορωνοϊού: Κινητά τηλεφωνα, ανθρώπινο δέρμα και πλαστικά οι βασικές πηγές μετάδοσης του ιού

Από τις αρχές του έτους, το κύριο θέμα που απασχολεί καθημερινά και διαρκώς όλο τον πλανήτη είναι η καλπάζουσα πανδημία του κοροναϊού.

Τα 40 εκατομμύρια έχουν ξεπεράσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, ενώ 1.120.000 περίπου συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα πανδημία.

Όλος ο πλανήτης έχει αλλάξει ρυθμούς, εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο που συμπορεύεται με τον ιό και η οικονομία δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, λόγω της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας του συνόλου του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, τo πολυπόθητο εμβόλιο φαίνεται να παίρνει την μία παράταση μετά την άλλη, ενώ τα κοκτέιλ φαρμάκων αλλάζουν διαρκώς. Παράλληλα, «η ανόσια της αγέλης» αποδεικνύεται σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ ότι αποτελεί «επιστημονική πλάνη», καθώς αποδεδειγμένα άτομα που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό έχουν ξαναβρεθεί θετικά στο φορτίο του.

Την παρούσα στιγμή, δηλαδή, το μόνο «μέσο» που σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί είναι η πρόληψη. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αποστάσεις και αποφυγή κάθε συνωστισμού είναι τα όπλα στη φαρέτρα κάθε πολίτη.

Για να μπορέσει η πρόληψη να επιτευχθεί καλύτερα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να γνωρίζει κανείς τους χρόνους επιβίωσης του ιού σε όλες τις επιφάνειες.

Σύμφωνα με γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει:

9 ώρες στο ανθρώπινο δέρμα 4 ώρες σε χάλκινες επιφάνειες 24 ώρες σε χάρτινες επιφάνειες 72 ώρες στο πλαστικό 72 ώρες στον ανοξείδωτο χάλυβα Σοκαριστικό και άκρως επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι έως και 28 ημέρες μπορεί να επιβιώσει ο ιός σε επιφάνειες κινητών, όταν η θερμοκρασία κινείται περίπου στους 20C°. Παράλληλα, οι 9 ώρες επιβίωσης του ιού στο ανθρώπινο δέρμα είναι αρκετή πληροφορία για να μεταπείσει οποιονδήποτε θεωρεί την πρόληψη περιττή.

Στο ακόλουθο γράφημα αποδεικνύεται ότι ο SARS-CoV-2 έχει πολύ μεγαλύτερους χρόνους επιβίωσης από τον ιό της γρίπης Α.
koronaios afisa

Καθίσταται, λοιπόν, κατανοητό ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να αποτελεί πηγή μόλυνσης, καθιστώντας απαραίτητη την απολύμανση όλων των επιφανειών για 15 δευτερόλεπτα με διαλύματα αιθανόλης με περιεκτικότητα 80%, τα γνωστά δηλαδή αντισηπτικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ