Πώς να κάψετε όσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε, ενώ περπατάτε

Πώς να κάψετε όσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε, ενώ περπατάτε

Δεν είναι μυστικό ότι το περπάτημα κάνει καλό. Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά όσα περισσότερα βήματα μπορούμε, όπως μας προτρέπουν οι επιστήμονες.

Αλλά πόσες θερμίδες καίμε πραγματικά και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτά τα βήματα; Υπάρχουν πολλά διαφορετικά γκάτζετ και online αριθμομηχανές για να εκτιμήσετε πόσες θερμίδες καίγονται περπατώντας. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως ακριβείς, σύμφωνα με όσα έδειξε μία έρευνα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι καίνε στην πραγματικότητα περισσότερο από ό,τι αναφέρεται γενικά από τα εργαλεία παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Applied Physiology. Στο 97% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν, αναφέρθηκαν πολύ λίγες θερμίδες που κάηκαν, αποκάλυψαν οι ερευνητές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN.

Σημαντική σημείωση: Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σταματήστε αμέσως αν νιώσετε πόνο.

Η αλήθεια για τις θερμίδες που καίγονται

Πώς λοιπόν μπορείτε να έχετε μια ακριβή ιδέα για τις δυνατότητές σας να καίτε θερμίδες όταν περπατάτε;

Καίτε περισσότερες θερμίδες σε μικρότερο χρονικό διάστημα με άσκηση υψηλότερης έντασης που σας ωθεί σε υψηλότερο καρδιακό ρυθμό. Το περπάτημα, ωστόσο, είναι μια μορφή άσκησης μέτριας έντασης, όχι ένα στυλ άσκησης υψηλής έντασης που κάνετε σε σύντομες εκρήξεις, όπως πυγμαχία ή υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT).

Για να λάβετε τα περισσότερα οφέλη από την καύση θερμίδων, λοιπόν, φαίνεται ότι το να περπατάτε με σταθερά γρήγορο ρυθμό που κρατά την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα, θα ήταν το πιο λογικό.

Ωστόσο, υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι η αλλαγή του ρυθμού σας για να μεταβάλλετε την έντασή σας και, κατά συνέπεια, τον καρδιακό σας ρυθμό, καθ' όλη τη διάρκεια του περιπάτου σας μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό κατά 6% έως 20% περισσότερο από ό,τι να παραμένει σε σταθερό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του περιπάτου σας.

Επιπλέον, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αναφέρουν ότι όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το περπάτημα για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής και τη συνολική υγεία σας, το να κάνετε τα βήματά σας είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από τη συνολική ένταση με την οποία τα επιτυγχάνετε.

Δώστε προσοχή στον καρδιακό σας ρυθμό και στο πώς αισθάνεστε

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, δεν είναι εντελώς ανακριβή. Μπορούν σίγουρα να παρέχουν μια ιδέα προόδου προς τους στόχους σας για καύση θερμίδων. Η χρήση ενός ιχνηλάτη γυμναστικής για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πότε φτάνετε στις ζώνες καρδιακών παλμών που στοχεύετε μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη καύσης θερμίδων και αύξησης της υγείας του περπατήματός σας.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής θέτει τον καρδιακό ρυθμό-στόχο για φυσική δραστηριότητα μέτριας έντασης στο 64% έως 76% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού σας. Επειδή το περπάτημα δεν είναι μια άσκηση υψηλής έντασης, θα πετύχετε το μεγαλύτερο θερμιδικό κάψιμο κάνοντας το με μέτρια ένταση, πράγμα που σημαίνει ένα γρήγορο αλλά βιώσιμο ρυθμό για εσάς.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για να υπολογίσετε τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό που σχετίζεται με την ηλικία, αφαιρέστε την ηλικία σας από το 220. Για παράδειγμα, εάν είστε 48 ετών, ο εκτιμώμενος μέγιστος καρδιακός σας ρυθμός υπολογίζεται ως 220 - 48 = 172 παλμούς ανά λεπτό. Ακολουθώντας το παράδειγμά μας ενός ατόμου 48 ετών, ένας μέτριας έντασης καρδιακός ρυθμός θα ήταν μεταξύ περίπου 110 και 131 παλμών ανά λεπτό. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου άσκησης, θα νιώσετε τον ρυθμό της αναπνοής σας να αυξάνεται, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε με πλήρεις προτάσεις.

 

Η διάκριση για την καύση λίπους

Το περπάτημα συχνά διαφημίζεται ως μια εξαιρετική άσκηση καύσης λίπους και για καλό λόγο.

Δεν μπορείτε πραγματικά να περπατήσετε σε υψηλότερες εντάσεις λόγω της φύσης της άσκησης. Επομένως, καταλήγετε σε ζώνες πιο μέτριας έως χαμηλής έντασης, όπου τείνετε να καίτε περισσότερο λίπος.

Η ύπαρξη μιας «ζώνης καύσης λίπους», όπου καίτε μόνο λίπος στην κοιλιά, είναι ως επί το πλείστον μια πλάνη, αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια στο να μπορείτε να αξιοποιήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό για να κάνετε το σώμα σας να καίει κατά προτίμηση λίπος για καύσιμο.

Όταν περπατάτε με ελαφρύτερη ένταση με τον καρδιακό ρυθμό σας στο εύρος 57% έως 63%, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιείτε λίπος για καύσιμο. Επειδή περπατάτε πιο αργά, με πιο αργό καρδιακό ρυθμό, θα ξοδεύετε λιγότερη θερμιδική ενέργεια — αλλά οι θερμίδες που καίτε θα προέρχονται πιθανώς από το λίπος.

Εκτός από την ταχύτητά σας, το πώς περπατάτε έχει σημασία

Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε την τέχνη του περπατήματος ως νήπια, αλλά πολλοί από εμάς αναπτύξαμε κακές συνήθειες καθώς μεγαλώναμε που επηρεάζουν το βάδισμά μας.

Πάρτε τις σωστές συμβουλές από τους ειδικούς, για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλή στάση περπατήματος, μαθαίνοντας πώς να κινείτε τα χέρια σας μπρος-πίσω και να κατανείμετε ομοιόμορφα το βάρος σας. Όπως κάθε άλλη μορφή άσκησης, το περπάτημα με κακή μορφή μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο, ακόμη και τραυματισμό.

Όταν γίνεται με σωστό τρόπο, το περπάτημα είναι μια απίστευτα ευεργετική μορφή άσκησης για συνολική υγεία και ευεξία πέρα από απλή θερμιδική καύση. Επιπλέον, το περπάτημα είναι αναμφισβήτητα η πιο προσιτή μορφή άσκησης επειδή δεν απαιτεί ειδικά ρούχα, εξοπλισμό ή συνδρομές.

Είτε ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους, η αυξημένη φυσική κατάσταση ή απλά η βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας σας, το περπάτημα προσφέρει όλα αυτά τα οφέλη και πολλά άλλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS