Σοκαριστικό time-lapse δείχνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος -Σε διάστημα 10 ετών [βίντεο]

Σοκαριστικό time-lapse δείχνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος -Σε διάστημα 10 ετών [βίντεο]

Ένα time-lapse βίντεο αποκαλύπτει πώς ένα ελάχιστα ορατό σημάδι μπορεί να μετατραπεί σε καρκίνο του δέρματος τετάρτου σταδίου.

Ο χειρουργός κεφαλής και τραχήλου Δρ. Κρις Τσανγκ με έδρα τη Βιρτζίνια, δημιούργησε το βίντεο χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τα πρώτα στάδια του μελανώματος.

Όπως είπε, θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί το ίδιο βίντεο στην πραγματική ζωή, καθώς πολλοί συχνά δεν παρατηρούν τον σχηματισμό του καρκίνου του δέρματος μέχρι τα μεταγενέστερα στάδια. Και τώρα το βίντεο αυτό δείχνει πώς η κηλίδα αναπτύσσεται και γίνεται μελάνωμα σε διάστημα 10 ετών.

Το βίντεο κυκλοφόρησε ενόψει του καλοκαιριού με τους γιατρούς να προειδοποιούν για χρήση αντηλιακού για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου.

Δείτε το βίντεο με την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος

Κοινοποιώντας το βίντεο στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, ο Δρ. Τσανγκ από την κλινική Fauquier ENT, έγραψε: «Χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη, αυτή η ακολουθια time lapse δείχνει πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος του δέρματος του μελανώματος σε διάστημα 10 ετών. Ξεκινώντας από φυσιολογικό δέρμα, φαίνεται η αργή εξέλιξη σε μελάνωμα τετάρτου σταδίου».

Και πρόσθεσε: «Προφανώς, ένα τέτοιο time-lapse δεν μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν κάποια δεδομένη περιοχή του δέρματος θα μετατραπεί σε καρκίνο. Κάποιος με τέτοιες μελλοντικές γνώσεις θα έπρεπε να αρχίσει να τραβάει τέτοιες φωτογραφίες τώρα στο ίδιο σημείο τα επόμενα δέκα χρόνια για να το παρακολουθήσει να μετατρέπεται σιγά σιγά σε καρκίνου».

Τα προειδοποιητικά σημάδια

Το δέρμα μπορεί να δείξει σημάδια ανάπτυξης καρκίνου χρόνια πριν από τη διάγνωση της νόσου, με πιο συνηθισμένο προειδοποιητικό σημάδι να είναι ένα αποχρωματισμένο σημείο που μπορεί να φαίνεται καφέ, ροζ, κίτρινο ή λευκό.

Μια επίπεδη ή ελαφρώς ανυψωμένη κηλίδα, μια σκληρή περιοχή ή μια φολιδωτή εμφάνιση στο δέρμα μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Τι είναι το μελάνωμα

Το μελάνωμα πάντως, αντιμετωπίζεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση για την αποκοπή των περιοχών του προσβεβλημένου δέρματος.

Αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπου ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί, μπορεί επίσης να προσφερθούν στους ασθενείς θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία για την εξόντωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Όταν ο καρκίνος εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια, πάνω από το 99% των ασθενών επιβιώνει. Εάν όμως η διάγνωση γίνει σε μεταγενέστερα στάδια, το ποσοστό αυτό μειώνεται σε 75 έως 80% .

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ