Η 18χρονη επόμενη βασίλισσα της Ευρώπης, Αμαλία, αρνήθηκε την ετήσια αποζημίωση ύψους 1,9 εκατ. δολ.

Η 18χρονη επόμενη βασίλισσα της Ευρώπης, Αμαλία, αρνήθηκε την ετήσια αποζημίωση ύψους 1,9 εκατ. δολ.

Η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας, κληρονόμος του θρόνου, παραιτήθηκε από το δικαίωμα της ετήσιας αποζημίωσης ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αμαλία είναι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ. Αποφοίτησε πριν από λίγες ημέρες από το Λύκειο και η βασιλική οικογένεια γιόρτασε την περίσταση κρεμώντας την σχολική της τσάντα δίπλα στην ολλανδική εθνική σημαία στο παλάτι Huis ten Bosch.

Σύμφωνα με την ίδια πάντως, δεν βιάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά θα περάσει έναν χρόνο για να ξεκουραστεί και θα αρχίσει τις σπουδές της την άνοιξη του 2022, κάτι που έκανε και η μεγαλύτερη κόρη των Ομπάμα, Μαλία, πριν αρχίσει τις σπουδές της.

Η ετήσια αποζημίωση των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων
Η πριγκίπισσα Αμαλία, θα γίνει 18 ετών το Δεκέμβριο, πράγμα που της δίνει το δικαίωμα της παροχής επιδόματος ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων (1,6 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε η Guardian. Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα NOS, περίπου 358.000 δολάρια από αυτό το ποσό χρησιμεύουν ως εισόδημα, ενώ 1,54 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για «προσωπικές αλλά δαπάνες υλικών».


«Άβολο να παίρνω αυτά τα λεφτά»
Όμως, την Παρασκευή, η πριγκίπισσα Αμαλία, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε, με επιστολή ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της ετήσιας αποζημίωσης όσο θα είναι στο πανεπιστήμιο. Στην επιστολή, που δημοσιεύτηκε από τη NOS, η πριγκίπισσα έγραψε: «Το βρίσκω άβολο να λαμβάνω αυτό το ποσό καθώς δεν κάνω τίποτα για αντάλλαγμα, την ώρα που άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδος όπως αυτή του κορωνοϊού».

Η απόφαση αυτή της πριγκίπισσας έρχεται μετά την κριτική που της ασκήθηκε με την ιδέα πως θα λάβει τα χρήματα όταν θα γίνει 18 ετών. Το Tatler ανέφερε ότι η Αμαλία θα ήταν η πρώτη Ολλανδή κληρονόμος που θα είχε μισθό. Ιστορικά, μόνο ο βασιλιάς, η βασίλισσα και η βασιλομήτωρ λαμβάνουν μισθούς στην Ολλανδία.

Πάντως, σύμφωνα με μελέτη του 2012 του Πανεπιστημίου Γκεντ, η βασιλική οικογένεια είναι πιο πολυέξοδη μοναρχία σε όλη την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, έλαβαν σκληρές κριτικές τον Οκτώβριο για ένα ταξίδι τους στην Ελλάδα για διακοπές την ώρα που η χώρα τους βρισκόταν σε lockdown λόγω κορωνοϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS