Χάρι, Μέγκαν και η μητέρα της κάθονταν φοβισμένοι στο ταξί -Το βίντεο και η μαρτυρία του οδηγού

Χάρι, Μέγκαν και η μητέρα της κάθονταν φοβισμένοι στο ταξί -Το βίντεο και η μαρτυρία του οδηγού

Οι ισχυρισμοί του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για το παραλίγο καταστροφικό τροχαίο προκάλεσαν μεμιάς σοκ, ωστόσο, αμέσως μετά, ένα πέπλο αμφιβολίας απλώθηκε παντού...

Ολα ξεκίνησαν όταν εκπρόσωπος των Σάσεξ υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας, η σύζυγός του Μέγκαν, καθώς και η πεθερά του Ντόρια Ράγκλαντ, έπεσαν θύματα μιας «ανελέητης καταδίωξης που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες» αφού έφυγαν από μια εκδήλωση απονομής βραβείων το βράδυ της Τρίτης.

Λέγεται ότι αυτό που επιχείρησαν ήταν να μην τους ακολουθήσουν οι παπαράτσι ως τον τελικό τους προορισμό και αποκαλυφθεί το σπίτι όπου διέμεναν στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια μακρά καταδίωξη τύπου «γάτα και ποντίκι». Συνοδεύονταν από έναν μοναχικό σωματοφύλακα και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους παπαράτσι, αλλάζοντας το SUV τους με ένα κίτρινο ταξί της Νέας Υόρκης, πριν ξαναεπιστρέψουν στο αμάξι τους ξανά, αργότερα.

Στη δήλωσή του το ζευγάρι ανέφερε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και η κ. Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια σχεδόν καταστροφική καταδίωξη με αυτοκίνητα εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι. «Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές παρ' ολίγον συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκησαν άλλοι οδηγοί στο δρόμο, πεζοί και δύο αστυνομικοί της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνεπάγεται ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας κανενός».

Χθες, όμως, όλα όσα περιγράφησαν από τον εκπρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής και πηγή αμφιβολιών, καθώς ακούστηκαν αντικρουόμενες αναφορές για το τι πραγματικά συνέβη το εν λόγω βράδυ.

Ο Τζούλιαν Φίλιπς, αναπληρωτής επίτροπος δημοσίων πληροφοριών στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε "βοηθήσει" την ιδιωτική ομάδα ασφαλείας του ζευγαριού.

Είπε ότι ενώ η συμπεριφορά των "πολυάριθμων" φωτογράφων που ήταν παρόντες ήταν "προκλητική", ο δούκας και η δούκισσα "έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, κλήσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις σχετικά".

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, εξέφρασε τη συμπάθειά του και χαρακτήρισε τις ενέργειες των παπαράτσι ως "απερίσκεπτες" και "ανεύθυνες", αλλά πρόσθεσε ότι θα του ήταν "δύσκολο να πιστέψει" ότι υπήρξε "δίωρη καταδίωξη υψηλής ταχύτητας".

Αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσαν επίσης στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση ήταν "σχεδόν καταστροφική", αλλά "λίγο χαοτική".

Το αμερικανικό κανάλι ABC ανέφερε ότι μίλησε με αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναγνώρισαν ότι η εμπειρία μπορεί να ήταν "τρομακτική" για τους εμπλεκόμενους, αλλά δήλωσαν ότι η παρουσία των μέσων ενημέρωσης δεν ήταν "το είδος του καραβανιού που περιγράφουν πηγές κοντά στον Χάρι και τη Μέγκαν".
Άλλοι διερωτήθηκαν γιατί το ζευγάρι και η ομάδα ασφαλείας του επέλεξαν να κάνουν αυτή τη διάδρομή -είναι κατανοητό ότι έφαγαν ώρες στο δρόμο επιχειρώντας να τους χάσουν οι παπαράτσι.

Ο Dai Davies, συνταξιούχος αστυνομικός επιθεωρητής, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του τμήματος προστασίας βασιλικών δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε την έκπληξή του για τις ενέργειες της ιδιωτικής ομάδας ασφαλείας του ζευγαριού.

Είπε ότι θα έπρεπε να είχαν λάβει μέτρα για να οριοθετήσουν "σημεία ασφαλείας" σε περίπτωση περιστατικού πριν από την άφιξη του ζευγαριού στη Νέα Υόρκη και να αναζητήσουν καταφύγιο εντός πέντε λεπτών από τη στιγμή που θα αποφάσιζαν ότι αισθάνονταν ότι απειλούνται.

Ο κ. Davies πρόσθεσε ότι "είναι απίστευτο" ότι η ομάδα τους κάλεσε ταξί και τους έβαλε μέσα σε αυτό.

'Έπρεπε να είχε επικρατήσει ψυχραιμία και πρέπει να τεθούν ερωτήματα στην ομάδα ασφαλείας του', δήλωσε στη Mail.

'Απέτυχαν να πάρουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και το ότι τους έβαλαν σε ένα ταξί είναι απίστευτο. Κάτι πήγε τρομερά στραβά με τη στρατηγική, το σχεδιασμό και την τακτική. Δεν υπερασπίζομαι καθόλου τους παπαράτσι, αλλά μου φαίνεται ότι οι αποφάσεις που έλαβε η ομάδα ασφαλείας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ εκείνη τη νύχτα ήταν αυτές που έθεσαν σε κίνδυνο τους πολίτες - και όχι μόνο έναν αθώο οδηγό ταξί που βρέθηκε περικυκλωμένος από φωτογράφους. Είναι απλά μια απίστευτη απόφαση».

Tα βίντεο που ήρθαν στο φως από την... καταδίωξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι:

Τι κατέθεσε ο οδηγός ταξί που μετέφερε την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι

Ο οδηγός του ταξί, Sukhcharn "Sunny" Singh, δήλωσε ότι παρέλαβε την ομάδα στο αστυνομικό τμήμα γύρω στις 11 το βράδυ, αφού τον ειδοποίησε ένας σωματοφύλακας και τον ρώτησε αν "ήθελε να πάρει την κούρσα".

Ο Χάρι, η Μέγκαν και η Ντόρια στριμώχτηκαν στο πίσω κάθισαμ, με τον άνδρα ασφαλείας τους να κάθεται μπροστά, ο οποίος μετά από λίγα λεπτά οδήγησης ανησύχησε ότι τους ακολουθούσαν ξανά και του ζήτησε να γυρίσει πίσω.

Ο κ. Singh, ο οποίος πληρώθηκε 50 δολάρια για τη διαδρομή, επιβεβαίωσε ότι οι φωτογράφοι εμφανίστηκαν από το πουθενά ενώ είχαν κολλήσει πίσω από ένα απορριμματοφόρο και ότι οι επιβάτες του έδειχναν "νευρικοί".

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι η εμπειρία ήταν "σχεδόν καταστροφική" - "δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια", είπε - και επέμεινε ότι δεν αισθάνθηκε σε καμία στιγμή ανασφαλής.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και η Ντόρια λέγεται ότι είναι "ταραγμένοι" από το περιστατικό. Ο Tom Buda, επικεφαλής της εταιρείας ασφαλείας που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά τους, δήλωσε στο NBC News ότι η "καταδίωξη ήταν τρομακτική" και "τους έθεσε σε κίνδυνο", με την κ. Ράγκλαντ να επηρεάζεται ιδιαίτερα άσχημα.

Ο κ. Buda, πρόεδρος της Buda Security Inc, δήλωσε ότι η ομάδα που τους καταδίωκε "οδηγούσε επιθετικά και άσχημα". Πρόσθεσε ότι "μας ακολουθούσαν για να μάθουν πού μένουν". Ισχυρίστηκε ότι ορισμένα αυτοκίνητα προσπαθούσαν να τους προσπεράσουν και ότι δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα επιχειρούσαν να επιβραδύνουν την κυκλοφορία, για να μπορέσουν οι παπαράτσι που ακολουθούσαν να βγάλουν φωτογραφίες.

Παρόλο που "δεν ήταν καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα", ο Buda είπε ότι "ήταν απερίσκεπτη από μέρους τους".

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Omid Scobie, του βιογράφου του ζευγαριού, ο οποίος δήλωσε στο Newsnight ότι του είπαν οι παπαράτσι έτρεχαν και με "έως και 80 μίλια την ώρα προσπαθώντας να χάσει κάποιους από τους ανθρώπους που τους ακολουθούσαν".

Το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid USA απάντησε σήμερα στους ισχυρισμούς ότι οι φωτογράφοι του ενήργησαν επιθετικά λέγοντας ότι "δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν οποιαδήποτε αναστάτωση ή βλάβη, καθώς το μόνο εργαλείο τους ήταν οι κάμερές τους" και επέμεινε ότι δεν υπήρξε καμία σύγκρουση.

Επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει φωτογραφίες και βίντεο από τέσσερις ανεξάρτητους φωτογράφους, τρεις από τους οποίους βρίσκονταν σε αυτοκίνητα και ένας από τους οποίους οδηγούσε ποδήλατο.

Οι παπαράτσι από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι στην πραγματικότητα ήταν η συνοδεία ασφαλείας του Χάρι και της Μέγκαν που οδηγούσε με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί "απερίσκεπτος" και απέκλειε δρόμους.

Ένας από αυτούς δήλωσε στο Good Morning Britain ότι οι οδηγοί του αυτοκινήτου που μετέφερε την Μέγκαν, τον Χάρι και την Ράγκλαντ "έκαναν ζιγκ-ζαγκ, έκοβαν δρόμους, πλησίαζαν εξαιρετικά κοντά στα αυτοκίνητα, υπήρχε πίεση έκαναν σφήνες…»

Η Backgrid δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι "δεν συγχωρεί οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή παράνομης δραστηριότητας".

Την ίδια ώρα ο Χάρι προσφέρθηκε να παραδώσει το υλικό από το κινητό του τηλέφωνο που τράβηξε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, καθώς φέρεται να επιθυμεί να "πιέσει για την απόδοση ευθυνών". Το Newsweek ανέφερε ότι το υλικό θα διαβιβαστεί στην αστυνομία της Νέας Υόρκης για "έρευνα", καθώς το ζευγάρι "πιέζει για απόδοση ευθυνών για ένα ατύχημα που θύμισε σε πολλούς τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα".

Μάλιστα, το υλικό που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική ιστοσελίδα κουτσομπολιού TMZ δείχνει τον Χάρι να τραβάει βίντεο έναν από τους εν λόγω φωτογράφους.

Όμως ο Wylie Stecklow, δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει πολλούς φωτογράφους της Νέας Υόρκης, επεσήμανε ότι στην Αμερική οι φωτογράφοι προστατεύονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Δήλωσε στη Mail: "Αφαιρώντας τη βασιλική οικογένεια από την εξίσωση, είναι κατανοητό ότι ένας άνθρωπος που έχασε τη μητέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο συμμετείχαν παπαράτσι θα ανησυχούσε πολύ για το αν θα γινόταν αντικείμενο αυτού που πιστεύει ότι είναι παρόμοια συμπεριφορά.

'Αν το βίντεο που κυκλοφορεί αποτυπώνει όσα τους προκάλεσαν ανησυχία, δεν φαίνεται να φτάνει σε επίπεδο εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη συλλογή ειδήσεων για διασημότητες προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ'.

Ο Matthew Leish, δικηγόρος της Νέας Υόρκης που συνεργάζεται με εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε: "Είναι δύσκολο να δούμε κάποιον να διώκεται γι' αυτό και μια ποινική υπόθεση μου φαίνεται παρατραβηγμένη.

'Η Νέα Υόρκη δεν έχει νόμους κατά των paparazzi σε αντίθεση με την Καλιφόρνια που τους έχει θεσπίσει για να σταματήσει πράγματα όπως καταδιώξεις με μεγάλη ταχύτητα και να ρυθμίσει τη χρήση τηλεφακών.

"Αν η αστυνομία της Νέας Υόρκης ασκήσει δίωξη, τότε η απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω αν υπήρξε καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα, αλλά αν οι φωτογράφοι έθεσαν κάποιον σε κίνδυνο, τότε θα μπορούσαν να διωχθούν για απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό και δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο, με βάση όσα έχω δει.

"Εάν ο Harry έχει βίντεο που δείχνει καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα, τότε αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

'Δεν υπάρχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή σε ένα ταξί και η Νέα Υόρκη δεν αναγνωρίζει αξιώσεις για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής'.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Harry, τη Meghan, την Doria και τον σωματοφύλακά τους στο ταξί υποδηλώνουν ότι κανένας τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, κάτι που αντιβαίνει στη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ