Η αμήχανη αντίδραση του Μπιλ Γκέιτς όταν τον ρώτησαν για τις σχέσεις του με τον Επστάιν

Η αμήχανη αντίδραση του Μπιλ Γκέιτς όταν τον ρώτησαν για τις σχέσεις του με τον Επστάιν

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο Μπιλ Γκέιτς όταν στη διάρκεια συνέντευξής του σε αυστραλιανό δίκτυο η παρουσιάστρια της εκπομπής τον στρίμωξε με τις ερωτήσεις της για τη σχέση του με τον παιδεραστή Τζέφρι Έπστάιν. 

Ο Γκέιτς, έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου μιλά για φλέγοντα ζητήματα, μεταξύ άλλων εκείνο της κλιματικής αλλαγής και της τεχνητής νοημοσύνης. 

Αλλά όταν βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής 07:30 του αυστραλιανού δικτύου ABC, η παρουσιάστρια Σάρα Φέργκιουσον άρχισε να «ανακρίνει» τον Γκέιτς: «Ένα από τα ζητήματα που σας παιδεύουν είναι η σχέση σας με τον Επστάιν. Μετανιώνετε για τη σχέση που είχατε μαζί του παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές και επιθυμίες της Μελίντας (πρώην συζύγου του δισεκατομμυριούχου);». 

Αιφνιδιασμένος -πιθανώς και ενοχλημένος- από την ερώτηση για ένα θέμα που έχει σχολιάσει στο παρελθόν, ο Γκέιτς απάντησε: «Πηγαίνετε πολύ πίσω… αλλά θα πω για πάνω από εκατοστή φορά ότι, ναι, δεν θα έπρεπε να δειπνήσω μαζί του».

Η σχέση του Γκέιτς με τον Επστάιν απασχολεί εδώ και καιρό διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους «New York Times», ο συνιδρυτής της Microsoft συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Επστάιν από το 2011 και μετά, ενώ μόλις τρία χρόνια αργότερα ο Επστάιν είχε ομολογήσει ότι είχε προσφέρει χρήματα με αντάλλαγμα σεξ σε μια ανήλικη στη Φλόριντα και οι κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκε δεκάδες ακόμα κορίτσια και νεαρές γυναίκες είχαν αναφερθεί ευρέως τότε στον Τύπο. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Μπιλ Γκέιτς και η τότε σύζυγός του Μελίντα συναντήθηκαν με τον Επστάιν στην έπαυλη του τελευταίου στη Νέα Υόρκη και αμέσως της προξένησε πολύ αρνητική εντύπωση, όπως ανέφερε η Daily Beast, κάνοντάς τη να νιώθει άβολα, λόγος για τον οποίο προειδοποίησε τον άνδρα της να κόψει κάθε επαφή μαζί του. 

H παρουσιάστρια του αυστραλιανού δικτύου συνέχισε στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής του να πιέζει τον Γκέιτς για το θέμα: 

-«Ο Επστάιν είχε τον τρόπο του να διακυβεύει σεξουαλικά την υπόληψη ανθρώπων. Ήταν αυτό για το οποίο σας προειδοποίησε η Μελίντα;». 

-«Όχι. Είχα δειπνήσει μαζί του κι αυτό ήταν όλο», απάντησε ο Γκέιτς. 

-«Μετανιώνετε για τη γνωριμία αυτή;». 

- «Για το ότι είχα δειπνήσει μαζί του, ναι», είπε εκείνος.

 Η δημοσιογράφος ρώτησε στη συνέχεια τον δισεκατομμυριούχο αν μετάνιωσε για τυχόν σχέση του Επστάιν με το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, μέσω του οποίου κάνει φιλανθρωπικό έργο. «Ουδέποτε υπήρξε τέτοια σχέση οιασδήποτε μορφής», είπε ο Γκέιτς.

 Η σχέση του με τον Επστάιν φαίνεται ότι διεκόπη μέχρι το 2014, με τους «NY Times» να αναφέρουν ότι ο Επστάιν είχε παραπονεθεί σε φίλους του ότι ο Γκέιτς του έκοψε την καλημέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ