Αντονι Χόπκινς: Πώς είναι η ζωή του στα 83 του- Παίζει πιάνο και ζωγραφίζει για να κρατά το μυαλό του σε εγρήγορση

Αντονι Χόπκινς: Πώς είναι η ζωή του στα 83 του- Παίζει πιάνο και ζωγραφίζει για να κρατά το μυαλό του σε εγρήγορση

Ο Άντονι Χόπκινς είχε τον πρώτο του ρόλο το 1968 στην ταινία, «Το Λιοντάρι το Χειμώνα» ως ο γιος του Πίτερ Ο’ Τουλ και της Κάθριν Χέπμπορν. Μισό αιώνα και αμέτρητους ρόλους αργότερα, μεταξύ των οποίων οι Ρίτσαρντ Νίξον, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Πάπας Βενέδικτος, Τζον Κουίνσι Άνταμς, Πάμπλο Πικάσο και φυσικά Χάνιμπαλ Λέκτερ – ο διάσημος ηθοποιός είναι πλέον 83 ετών.

Πώς περνά όμως τη ζωή του και την καθημερινότητά του; Στον λογαριασμό του στο Instagram, προσφέρει στα πάνω από 2,5 εκατομμύρια οπαδούς του, στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του: Παίζοντας κομμάτια του Σοπέν στο πιάνο του σπιτιού του στο Πασίφικ Παλισέιντς, ζωγραφίζοντας, διαβάζοντας και περνώντας ευχάριστες στιγμές με την γάτα του. Η ζωή του είναι αρκετά ήρεμη.


Την ίδια ώρα όμως, στην οθόνη εξακολουθεί να μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα. Στην νέα του ταινία «Ο Πατέρας», σε σκηνοθεσία Φλοριάν Ζέλερ, βασισμένη στο βραβευμένο γαλλικό έργο του Ζέλερ, πρωταγωνιστεί ως ένας ηλικιωμένος με άνοια, που βρίσκεται σε σύγχυση καθώς η κόρη του Ολίβια Κόλμαν παλεύει να τον φροντίσει. Είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες του Άντονι Χόπκινς και ίσως να είναι και υποψήφιος για Όσκαρ, έναν χρόνο μετά την υποψηφιότητά του για την ταινία «Οι Δύο Πάπες» και τρεις δεκαετίες μετά την βράβευσή του για τον ρόλο του στην «Σιωπή των Αμνών».

Πως περνά την καθημερινότητά του ο Άντονι Χόπκινς;
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, ο διάσημος ηθοποιός ξεδιπλώνει και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του. Μάλιστα, όπως λέει, τον τελευταίο χρόνο, λόγω του κορωνοϊού, τον έχει περάσει σε καραντίνα στο σπίτι του, όπου περνά τις ώρες του παίζοντας πιάνο, ζωγραφίζοντας και διαβάζοντας – ίσως εν μέρει, επειδή γνωρίζει ότι βρίσκεται σε μια κρίσιμη ηλικία και θέλει να κρατά πάντα το μυαλό του σε εγρήγορση.

Όπως λέει, ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών. Η μητέρα του ήταν αυτή που τον ανάγκασε να πάει σε μαθήματα μουσικής. Και μπορεί να καταφέρνει να παίξει πολύ δύσκολα κομμάτια των Ραχμάνινοφ, Σοπέν και Σκριάμπιν, αλλά δεν έχει φιλοδοξίες να παίξει στο Carnegie Hall. Όλο αυτό το κάνει για δική του ευχαρίστηση. Έχει μάλιστα, ένα πιάνο Bösendorfer κρυμμένο στο υπόγειο του σπιτιού του, όπου πηγαίνει για να παίξει και να μην ενοχλήσει τους γύρω του.

Όσο για το άλλο του χόμπι, την ζωγραφική; «Η γυναίκα μου με έκανε να ζωγραφίσω ξανά πριν από μερικά χρόνια, επειδή βρήκε μερικά παλιά μου σχέδια. Τώρα πουλάω τα έργα ζωγραφικής μου και υπάρχει και ζήτηση γι’ αυτά». Και προσθέτει: «Θα σου πω κάτι ενδιαφέρον, μια ανακάλυψη για μένα. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στο σπίτι μου ο Σταν Γουίνστον, αυτός που δημιούργησε όλα τα τέρατα για το Τζουράσικ Παρκ, και κατέβηκε στο υπόγειο και είδε τους πίνακές μου. Με ρώτησε ποιος τα έκανε, κατέβασα τα μούτρα μου και του είπα εγώ. Και μου είπε, γιατί χαμηλώνεις το βλέμμα; Δεν έχω λάβει κάποια εκπαίδευση, του απάντησα. Αυτό που μου είπε, με σημάδευσε: Δεν χρειάζεσαι μαθήματα, το έχεις. Απλά ζωγράφισε’. Τότε ανακάλυψα πως όλα αυτά είναι μια καλή φιλοσοφία για τη ζωή. Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ για κάτι. Απλά καν’ το».

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως κάνει και στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου είναι γεμάτος ευχάριστα μηνύματα και χαρά. Πώς ξεκίνησε όμως όλο αυτό; «Με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ» απαντά ο Άντονι Χόπκινς. «Δούλευα στην Οξφόρδη στην ταινία του Μάικλ Μπέι ‘Transformers: The Last Knight’ όταν μου είπε: ‘Θέλω να πας στο Twitter και να κάνεις ένα tweet’. Δεν ήξερα για τι πράγμα μιλούσε. Είμαι λίγο άσχετος με όλα αυτά. Έτσι, ανέβασα ένα μήνυμα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Η γυναίκα μου με ενθάρρυνε να το κάνω και τώρα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εννοώ, εκατομμύρια ανθρώπων δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους. Γι’ αυτό προσπαθώ να στέλνω χαρούμενα μηνύματα. Μπορεί να είμαστε άνθρωποι με πολλά προβλήματα, ωστόσο μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ξεφύγουμε από όλο αυτό. Ζω τη ζωή μου με αισιοδοξία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS