Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους: Το κείμενο της καταγγελίας τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους: Το κείμενο της καταγγελίας τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Λεπτομέρειες για τα όσα βίωσαν περιγράφουν στο έγγραφο της καταγγελίας τους στο ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Οι τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον ηθοποιό στο ΣΕΗ και στο επίσημο έγγραφο που έχει πρωτοκολληθεί κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Το επίσημο έγγραφο παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Πάμε Δανάη!». Σε αυτό οι τρεις ηθοποιοί περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον καταγγελλόμενο ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, αφού τα όσα καταγγέλλονται μαρτυρούν καταστάσεις δραματικές.

 

Αποσπάσματα από την καταγγελία των τριών ηθοποιών που μετέφεραν στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

 

Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Σε ότι αφορά στην Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως ανέφεραν στην εκπομπή , αυτά που καταγγέλει η ηθοποιός συνέβησαν το 2000 όταν ήταν 24 ετών στην παράσταση Ηλίθιοι του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια. «Ο καταγγελόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

«Ο καταγγελόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με, προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφθανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του, φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του».

Οι δημοσιογράφοι μεταφέροντας κάποια από τα γραφόμενα στην καταγγελία ανέφεραν ακόμη ότι η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει ότι κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης, ο καταγγελόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας. Ανέφεραν ακόμη ότι η καταγγέλουσα αναφέρει ότι κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, τότε ο καταγγελόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

Οταν απευθύνθηκε στον παραγωγό δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση αλλά παρόλα αυτά αν ήθελε να φύγει θα το καταλάβαινε.

 

Λένα Δροσάκη
Σε ότι αφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, περιέγραψαν στην εκπομπή Πάμε Δανάη, διαβάζοντας αποσπάσματα: «Το 2007 ήταν 24 ετών φοιτήρια, επισκέφθηκαν τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει με έναν τρόπο που όπως αναφέρεται στην καταγγελία, σύμφωνα με την εκπομπή Πάμε Δανάη «με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο, κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούν θα φροντίσει να μην περάσει ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου». Και συνέχισε ο Αρης Καβατζίκης να περιγράφει: «Την ημέρα που η Λένα βρισκόταν στο θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου για τις εξετάσεις του υπουργείου τον είδε απέναντί της. ''Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο. Όταν έφθασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ είδα τον καταγγελόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της κριτικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια, συνομιλώντας θερμά τα μέλη της. Οταν γύρισε να δουν εμένα πάνω στη σκηνή, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει ''είδες που στα έλεγα'' . Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμήτη κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκαλέσει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS