Είναι 110 ετών και αγέραστος: Ο Βίνσεντ από το Νιου Τζέρσεϊ δίνει συμβουλές μακροζωίας
Φωτογραφία: Twitter

Είναι 110 ετών και αγέραστος: Ο Βίνσεντ από το Νιου Τζέρσεϊ δίνει συμβουλές μακροζωίας

Ένας άνδρας στο Νιού Τζέρσεϊ , 110 ετών, ζει μόνος του, οδηγεί καθημερινά και απολαμβάνει κάθε του μέρα, δίνοντας συμβουλές μακροζωίας.

Πρόκειται για τον Vincent Dransfield, έναν πρώην εθελοντή επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νιου Τζέρσεϊ και προπάππου επτά παιδιών που έγινε 110 ετών τον περασμένο μήνα - και εντάχθηκε στους σπάνιους υπερεκατοντάχρονους άνδρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Βίνσεντ, από το Little Falls, γιόρτασε τα γενέθλια-ορόσημο στις 28 Μαρτίου στο πρώην μηχανοστάσιο του, στην Εθελοντική Πυροσβεστική υπηρεσία- καθώς έγινε ο όγδοος γηραιότερος άνθρωπος.

Είναι 110 ετών και ζει στο Νιού Τζέρσεϊ

Με τις γυναίκες να αποτελούν το 90% των υπεραιωνόβιων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη New England Centenarian Study, ο 110χρονος είναι ένας από τους λίγους άνδρες στην ομάδα των 110+ και έχει ζήσει μια υγιή ζωή όλα αυτά τα χρόνια με μόνο κάποιο πόνο στο γόνατο για τον οποίο παραπονιέται, σύμφωνα με το Today.

Ζει μόνος του χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια στο σπίτι, μαγειρεύει απλό φαγητό για τον εαυτό του, ανεβοκατεβαίνει το τριώροφο σπίτι του και οδηγεί «αρκετά καλά» καθημερινά χωρίς προβλήματα.

Δεν είχε ποτέ καρκίνο, άνοια ή άλλες σοβαρές ασθένειες και δεν έχει πονοκεφάλους ή πόνους στην πλάτη. Αλλά ο Βίνσεντ, που γεννήθηκε το πολύ μακρινό 1914, δεν είναι φανατικός της υγείας.

Κάπνιζε για 20 χρόνια και εργαζόταν σε όλη του τη ζωή, από την ηλικία των 15 έως τα τέλη της δεκαετίας του '70. Τρώει ό,τι του αρέσει - συμπεριλαμβανομένων των χάμπουργκερ, της σοκολάτας γάλακτος και του ιταλικού φαγητού, πίνει περιστασιακά μια μπύρα και πίνει καφέ κάθε μέρα.

«Γελάει με τους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ. Λέει: "Πού τρέχουν;"», δήλωσε η εγγονή του Erica Lista στο Today.

Είναι πατέρας ενός παιδιού, παππούς τριών παιδιών και προπάππους επτά παιδιών - πιστώνει την μακρά ζωή του στην τύχη, το γάλα και το να κάνει αυτό που αγαπάει.

«Ήμουν πολύ, πολύ, πολύ τυχερός στη ζωή μου», είπε.

Ο κάτοικος του Νιού Τζέρσεϊ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο πριν από το λύκειο για να βοηθήσει να συντηρήσει την οικογένειά του. Στα 15 του άρχισε να εργάζεται σε μια γαλακτοκομική φάρμα και παρέδιδε γάλα για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ είχε τη δική του απεριόριστη προμήθεια.

«Έπινα γάλα και έτρωγα καλά επειδή δούλευα σε φάρμα. Και συχνά γυρίζω πίσω και σκέφτομαι ότι μου έδωσαν ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή και για τα κόκαλα του σώματός μου», δήλωσε ο Βίνσεντ.

Αυτές τις μέρες, έχει αναβαθμίσει το αγελαδινό του γάλα με Ovaltine - μια σκόνη που προσθέτει γεύση και βιταμίνες στο γάλα. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που τον κράτησαν ευτυχισμένο, έξυπνο και υγιή ήταν να περνάει χρόνο κάνοντας αυτό που αγαπούσε - ή αλλιώς τη μακρά καριέρα του ως εθελοντής πυροσβέστης, επισημαίνει.

Απόσπασμα από περσινή του συνέντευξη

Όταν ρωτήθηκε από το Today τι τον κρατούσε σε εγρήγορση, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Η πυροσβεστική υπηρεσία … Γνώρισα τόσους πολλούς φίλους».

Ο υπεραιωνόβιος άνδρας ο οποίος έχτισε καριέρα ως διευθυντής ανταλλακτικών αυτοκινήτων - πέρασε 80 χρόνια στην τοπική πυροσβεστική υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένου ενός διαστήματος ως επικεφαλής της πυροσβεστικής.

Οι συνάδελφοί του πυροσβέστες έγιναν η οικογένειά του, ειδικά μετά το θάνατο της συζύγου του μετά από 54 χρόνια το 1992.

«Αφού πέθανε η γιαγιά μου, αυτό ήταν που τον κράτησε ζωντανό. Κάθε μέρα πήγαινε στο πυροφυλάκιο από τις 3 έως τις 5 και όλοι οι παλιοί κάθονταν εκεί και κάνανε παρέα. Ήταν σαν την οικογένειά του», δήλωσε η εγγονή του, σύμφωνα με την New York Post.

Τέλος, ο προπάππους είπε ότι η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας και η ανταλλαγή αγάπης τον βοήθησαν να ζήσει πάνω από έναν αιώνα.

«Το να γνωρίζω τους ανθρώπους και να αγαπώ τους ανθρώπους με κάνει να ζω περισσότερο», ξεκαθάρισε, παραδίδοντας το δικό του μάθημα ζωής, πολύ μακράς ζωής...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ