Η 61χρονη Εμα Τόμσον μιλά για τις σκηνές σεξ με 20χρονο, που έχει στη νέα της ταινία

Η 61χρονη Εμα Τόμσον μιλά για τις σκηνές σεξ με 20χρονο, που έχει στη νέα της ταινία

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Έμα Τόμσον, κάνει ένα «γενναίο» βήμα στα 61 της χρόνια, προκειμένου να σπάσει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα του Χόλιγουντ αναφορικά με τις σεξουαλικές σκηνές μεγαλύτερων γυναικών με πολύ νεότερους άνδρες.

Το θέμα της προκατάληψης, αυτό που πολύ αδρά και κυνικά περιγράφουμε με τη φράση «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», έχουν περιγράψει στο παρελθόν πολλές μεγάλες αρτίστες της μεγάλης οθόνης, καθώς εκείνες ωριμάζουν.

Συχνά, αφορά στις αμοιβές τους, που ποτέ δεν είναι αντίστοιχες των ανδρών συναδέλφων τους, αλλά και στο φαινόμενο να μη… «γράφονται» ρόλοι για μεγαλύτερες γυναίκες στον κινηματογράφο. Αυτή τη φορά όμως, η Έμα Τόμσον βρήκε την τέλεια αφορμή για να θίξει το ζήτημα με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Η ταινία με την Έμα Τόμσον είναι ένα στοίχημα

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, η Βρετανή ηθοποιός αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία, με τίτλο «Good Luck to You, Leo Grande», μια κωμωδία για τον έρωτα, τον πόθο και την ικανοποίηση, σε σκηνοθεσία της Σόφι Χάιντ.

Βασισμένη στο αρχικό σενάριο της βραβευμένης Κέιτι Μπραντ (Big Ass Show της Katy Brand, νικητής των Rose D’Or, Psychobitches), η ταινία θα επικεντρωθεί στη Νάνσι (Τόμσον), μια 55χρονη χήρα που λαχταρά για μία περιπέτεια, για μία ανθρώπινη σχέση. Στην αναζήτησή της αυτή θα προσλάβει έναν επαγγελματία του σεξ, έναν 20χρονο άνδρα, τον Λίο Γκράντε, για να ζήσει όλα εκείνα που στερήθηκε έως εκείνη τη στιγμή στη ζωή της.

«Είναι απολύτως αποδεκτό για τον Τζορτζ Κλούνεϊ -ο οποίος είναι αξιολάτρευτος- να έχει κάποια 40 χρόνια ή 30 χρόνια νεότερή του. Αν κάποιος όμως παίζει απέναντί μου με ρομαντική διάθεση, θα πρέπει να ξεθάψουν κάποιους, επειδή είμαι 61 τώρα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Είναι εντελώς και πλήρως ανισόρροπο» λέει με αφορμή την ταινία, η οποία ξεκινά γυρίσματα με την αυγή του νέου έτους στο Λονδίνο.

Όπως λέει η ηρωίδα του φιλμ, που θα υποδυθεί η Έμα Τόμσον, «υπάρχουν μοναχές με περισσότερη σεξουαλική εμπειρία από εμένα». Ενώ ο σύζυγός της, Ρόμπερτ, της παρείχε ένα σπίτι, μια οικογένεια, κάτι που έμοιαζε με ζωή, στην ουσία ποτέ δεν της προσφέρθηκε η πραγματική ζωή. Τώρα ο άντρας της έχει πεθάνει και η Νάνσι έχει ένα σχέδιο.

ema tomson 2

Η ιδιαίτερη ηρωίδα που θα υποδυθεί η Έμα Τόμσον

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η γυναίκα που ετοιμάζομαι να υποδυθώ. Ο νεαρός άνδρας της λέει ''είσαι απόλυτα ελκυστική, γιατί δεν μπορείς να έχεις κάποιον σύντροφο;''. Και εκείνη του λέει ''επειδή οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν να κοιμηθούν μαζί μου είναι της ηλικίας μου και εγώ θέλω να κοιμηθώ με κάποιον νεότερό μου''».

Η Έμα Τόμσον μίλησε για τη νέα της ταινία, αλλά και τη διάκριση που χαρακτηρίζει το Χόλιγουντ σε ό,τι αφορά τις γυναίκες και τους άνδρες ηθοποιούς, σε ένα ολόφρεσκο Podcast, το οποίο και αναρτήθηκε στο Spotify. Η συνέντευξη, διαρκείας 51 λεπτών, είναι η πρώτη από μια σειρά νέων παραγωγών με τίτλο Culture Blast.

«Να συνεχίσουμε να είμαστε γενναίοι με αυτό»

«Αν η ''Λίο Γκράντε'', η ταινία που ετοιμάζουμε, μιλήσει στους ανθρώπους και εκείνοι δεν νιώσουν αποστροφή στη θέα κάποιου που είναι 61 ετών, γυμνός, με ένα πολύ νεότερο άτομο, αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε γενναίοι με αυτό».

«Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την εξαιρετικά αστεία και ειλικρινά έντιμη Έμα Τόμσον, για να εξερευνήσω την οικειότητα και την επιθυμία και να βάλω στην οθόνη μια σχέση που φαίνεται απροσδόκητη και ευχάριστη», δήλωνε η σκηνοθέτις της ταινίας, η Χάιντ, με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την ηθοποιό.

Η λαμπερή καριέρα της Έμα Τόμσον

Η Βρετανή ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας το 1992 για την ταινία «Η επιστροφή του Χάουαρντ», ενώ μόλις έναν χρόνο αργότερα έγινε μια από τις ελάχιστες (8 τον αριθμό, σύμφωνα με τη Wikipedia) ηθοποιούς όλων των εποχών που απέσπασε δύο υποψηφιότητες καλύτερης ερμηνείας στην ίδια χρονιά.

Η Έμα Τόμσον είναι επίσης μια καλλιτέχνις που έχει βραβευθεί με Όσκαρ και για τις συγγραφικές της ικανότητες, καθώς απέσπασε το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Λογική και Ευαισθησία», όπου και πρωταγωνιστούσε το 1995.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ