Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα - Ο 16χρονος Βίκτωρας που θα εκπροσωπίσει τη χώρα μας

Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα - Ο 16χρονος Βίκτωρας που θα εκπροσωπίσει τη χώρα μας

Στις 9, 11 και 13 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ ο 67ος διαγωνισμός της Eurovision, μετά από απόφαση της EBU, καθώς στην Ουκρανία, που κέρδισε πέρσι, μαίνεται ο πόλεμος.

Ανακοινώθηκε και η σειρά με την οποία θα τραγουδήσουν οι χώρες, καθώς η κλήρωση κατανομής των χωρών που θα λάβουν μέρος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (31/1) με τη συνδρομή σχολείου του Λίβερπουλ και μέλη της Ουκρανικής κοινότητας της πόλης.

Οικοδεσπότες ήταν οι AJ Odudu και Rylan, οι οποίοι αποκάλυψαν και το σλόγκαν του φετινού διαγωνισμού, το οποίο είναι «United By Music».

Η Ελλάδα και η Κύπρος

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα εμφανιστούν μαζί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Όπως κάθε χρόνο από το 2013, η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου σε μεταγενέστερο χρόνο. Στον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, θα συμμετάσχουν 15 χώρες και μόνο οι δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία από το τηλεοπτικό κοινό θα προκριθούν στον τελικό της 13ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που προκρίνονται αμέσως στον τελικό είναι οι: Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Πρώτος ημιτελικός (9 Μαΐου)
Πρώτο Μισό

Σερβία
Λετονία
Ιρλανδία
Νορβηγία
Πορτογαλία
Κροατία
Μάλτα

Δεύτερο Μισό

Σουηδία
Μολδαβία
Ελβετία
Ισραήλ
Ολλανδία
Φινλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Τσεχία

Δεύτερος ημιτελικός (11 Μαΐου)
Πρώτο Μισό

Αρμενία
Κύπρος
Ρουμανία
Δανία
Βέλγιο
Ισλανδία
Ελλάδα
Εσθονία

Δεύτερο Μισό

Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Λιθουανία
Άγιος Μαρίνος
Σλοβενία
Γεωργία
Πολωνία

Ο Βίκτωρ Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι του «What They Say», που είναι δική του σύνθεση και συνδυάζει πολλά είδη μουσικής. «Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο νεαρός καλλιτέχνης και αποκάλυψε ότι το κομμάτι γράφτηκε τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 14 ετών όταν περνούσε μια αγχώδη κατάσταση.

Το όνομα του Βίκτωρα δεν είναι γνωστό στο κοινό, καθώς είναι μόλις 16 ετών και τώρα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μουσική. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Fake Club», στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους και έκανε την παραγωγή.

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα 11 του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Το ιστορικό της επικράτησης του Βίκτωρα

Ο Βίκτωρ Βερνίκος «μονομάχησε» στην τελική φάση με το «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον 67ο Διαγωνισμό Μουσικής.

Το τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση πάρθηκε από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Ειδικότερα, κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ