Δήμαρχος στη Γαλλία ετοιμάζεται να αλλάξει φύλο στα 63 του -Θα συνεχίσει να ασκεί ως γυναίκα τα καθήκοντά του
Ο δήμαρχος Αλέν Ζαμπό ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία φυλομετάβασης

Δήμαρχος στη Γαλλία ετοιμάζεται να αλλάξει φύλο στα 63 του -Θα συνεχίσει να ασκεί ως γυναίκα τα καθήκοντά του

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες στην κωμόπολη Εστεβέλ στο Πα-ντε-Καλαί της Βόρειας Γαλλίας επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο δήμαρχος Αλέν Ζαμπό ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία φυλομετάβασης.

Ο 63χρονος πρώτος πολίτης της κωμόπολης των περίπου 2.000 κατοίκων ζήτησε μάλιστα την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και την έλαβε σε μυστική ψηφοφορία, με 14 από τα 18 μέλη του να ψηφίζουν υπέρ και 4 να απέχουν, προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα δημαρχιακά του καθήκοντα ως γυναίκα - κάτι πρωτοφανές για τη Γαλλία, όπως σημειώνουν γαλλικά ΜΜΕ.

«Για πάνω από 22 χρόνια υπηρέτησα τον δήμο μου. Για λόγους διαφάνειας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη διαφορετικότητά μου σε προσωπικό επίπεδο», σημείωσε ο 63χρονος δήμαρχος σε ανακοινωθέν, που υπέγραψε ως «Εστέλ». Ήταν η τελευταία φορά που ο Ζαμπό προήδρευσε, φορώντας κοστούμι και γραβάτα, του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Ο πρώτος διεμφυλικός δήμαρχος της Γαλλίας

Έτσι, όπως λέει, έγινε ο πρώτος διεμφυλικός δήμαρχος στη Γαλλία που επισημοποιεί τη φυλομετάβασή του στη διάρκεια της θητείας του.

«Είναι μια συνέχεια στο ταξίδι της ζωής μου, στο πολιτικό μου ταξίδι (…). Από την Παρασκευή θα εμφανίζομαι όπως εγώ επιθυμώ και θα συνεχίσω να ασκώ τα δημαρχιακά καθήκοντα της Εστεβέλ», σχολίασε η «Εστέλ Ζαμπό» αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Για μια περίοδο είχα παραιτηθεί από την ιδέα να επιταχύνω τα πράγματα, για να προστατέψω την ιδιωτική μου ζωή. Αλλά είμαι μαχητικό πρόσωπο και, όντας περήφανο για όσα κατάφερα να επενδύσω σε αυτή την κωμόπολη, δεν ήθελα να τα παρατήσω. Συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη λύση ήταν να μιλήσω για το θέμα», πρόσθεσε η δήμαρχος -πλέον- της Εστεβέλ.

Η νομική διαδικασία της αλλαγής φύλου που ξεκίνησε η δήμαρχος πριν από μερικές εβδομάδες, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Από τη Νομαρχία τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι είναι «νομικά εφικτό» να συνεχίσει ως γυναίκα να ασκεί τα δημαρχιακά καθήκοντα, είπε η Ζαμπό.

«Μια συνέχεια στο ταξίδι της ζωής μου»

«Αυτή η διαφορετικότητα, την οποία μοιράζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία (…), είναι αυτή της παροδικότητας και της ψυχολογικής ταλαιπωρίας τού να μην είσαι στο σωστό φύλο», συνεχίζει.

«Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια για να καταλάβω και να αποδεχθώ το κοινωνικό μου φύλο. Τα κατάφερα ιδίως χάρη στην ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση και στην υποστήριξη των αγαπημένων μου προσώπων και της συζύγου μου».

«Θέλω να περάσω μόνο ένα μήνυμα: Μπορεί την σήμερον ημέραν ένα άτομο με διαφορετικότητα, όχι απαραίτητα πάντα αποδεκτό, να ασκεί ένα δημόσιο λειτούργημα» υπογραμμίζει η δήμαρχος της Εστεβέλ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ