Google doodle: Αφιέρωμα στο Route 66 -Τη διασημότερη διαδρομή του κόσμου [βίντεο]

Google doodle: Αφιέρωμα στο Route 66 -Τη διασημότερη διαδρομή του κόσμου [βίντεο]

Η διασημότερη διαδρομή στον κόσμο γιορτάζεται με doodle από την Google.

Το σημερινό (30/4) βίντεο Doodle μάς ταξιδεύει στο απόλυτο αμερικανικό οδικό ταξίδι, ένα ταξίδι κατά μήκος της ιστορικής διαδρομής Route 66.

Ο εμβληματικός αυτοκινητόδρομος, γνωστός για τα ρετρό εστιατόρια, τα ιδιόρρυθμα μοτέλ, τις εκλεκτικές εγκαταστάσεις τέχνης και τα εξαιρετικά τοπία του, συνδέει το Σικάγο του Ιλινόις με τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Αυτή τη μέρα, το 1926, προτάθηκε για πρώτη φορά το όνομα «U.S. 66» για τη διαδρομή που διασχίζει τη χώρα.


Ο τιμώμενος από τη Google αυτοκινητόδρομος χτίστηκε το 1926

Χτισμένος κατά την έναρξη της μαζικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων το 1926, ο αυτοκινητόδρομος U.S. Highway 66 κατέστησε για πρώτη φορά προσιτά τα ταξίδια ανά χώρα. Χρησίμευσε επίσης ως οδός διαφυγής για τις εκτοπισμένες οικογένειες κατά τη διάρκεια του Dust Bowl.

Όταν σοβαρές καταιγίδες σκόνης κατέστρεψαν τις Μεγάλες Πεδιάδες τη δεκαετία του 1930, περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στον αυτοκινητόδρομο 66 για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στη Δύση.

Μεταξύ αυτών των οδηγών ήταν και ο Τζον Στάινμπεκ, ο οποίος ταξίδεψε κατά μήκος της Route 66 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αναζητήσει έμπνευση για το The Grapes of Wrath (Τα σταφύλια της οργής).

Όταν η αμερικανική οικονομία σταθεροποιήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοτικότητα του Route 66 αυξήθηκε κατακόρυφα.

Εκατομμύρια ταξιδιώτες διέσχισαν τον αυτοκινητόδρομο για να δουν αξιοθαύμαστες τοποθεσίες -όπως έναν κρατήρα μετεωρίτη ηλικίας 50.000 ετών στη βόρεια Αριζόνα και Cadillac γεμάτες γκράφιτι, θαμμένες με τη μύτη προς τα κάτω στο Αμαρίλο του Τέξας.

 

Τέθηκε εκτός λειτουργίας το 1985

Παρόλο που ο Route 66 τέθηκε εκτός λειτουργίας το 1985, αφού τον αντικατέστησαν πέντε νέοι διαπολιτειακές λεωφόροι, πολλές οργανώσεις έκαναν εκστρατεία για τη διατήρηση του δρόμου προς τιμήν της ιστορικής του σημασίας.

Ως αποτέλεσμα, τμήματα του Route 66 διατηρήθηκαν ως κρατικοί ή εθνικοί γραφικοί δρόμοι. Οι ταξιδιώτες σήμερα μπορούν ακόμη να βρουν πολλά αυθεντικά καταστήματα από την εποχή της ακμής του ιστορικού αυτοκινητόδρομου.

Το σημερινό έργο τέχνης γιορτάζει την πολιτιστική σημασία ενός από τους πρώτους εθνικούς αυτοκινητόδρομους της Αμερικής και το πώς έγινε σύμβολο ενός μεταβαλλόμενου έθνους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS