Ηλίας Μαμαλάκης για MasterChef: Ξέρει σούσι, αλλά όχι παστουρμαδόπιτα [Βίντεο]

Ηλίας Μαμαλάκης για MasterChef: Ξέρει σούσι, αλλά όχι παστουρμαδόπιτα [Βίντεο]

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλά για «σνομπισμό» και «παντελή άγνοια» για την την Πολίτικη Κουζίνα, σχολιάζοντας το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef.


Ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο για παίκτες αλλά και για τους κριτές του MasterChef μετά την χθεσινή δοκιμασία με θέμα την Πολίτικη Κουζίνα.

Άρωμα πολίτικης κουζίνας είχε το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef, όπου οι παίκτες κλήθηκαν να μαγειρέψουν πιάτα με μικρασιατικές γεύσεις.

Οι διαγωνιζόμενοι πραγματοποίησαν ένα ακόμη Mystery Box και καλεσμένη στο πλατό ήταν η καθηγήτρια μαγειρικής και ιστορικός Γεωργία Κοφινά, η οποία διάλεξε τα υλικά της δοκιμασίας, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι η θεματική είναι πιάτα της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο, αρκετοί από τους διαγωνιζόμενους δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη κουζίνα, με τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο να εκφράζει επίσης έντονη δυσαρέσκεια αλλά και παντελή άγνοια ως προς τα πάντα, λέγοντας ότι δεν είχε ούτε ακουστά τις ιδιαίτερες γεύσεις της Μικράς Ασίας.

Για την ακρίβεια δήλωσε πως δεν ξέρει καν κατά που πέφτει η Μικρά Ασία και πως ουδέποτε έχει φάει σχετικά φαγητά.

Οι αντιδράσεις των παικτών φαίνεται πως ενόχλησαν ιδιαίτερα τον γνωστό σεφ Ηλία Μαμαλάκη, που σχολίασε μέσω Facebook την αμάθεια των παικτών, καθώς και την στάση των κριτών αλλά τις ελλιπείς γνώσεις που προσφέρουν οι διάφορες σχολές μαγειρικής.

Η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη

«Master chef... Τι να πω; Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του master chef να μαγειρέψουν πολίτικη κουζίνα. Παντελής άγνοια. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιορίστηκε να δηλώσει την άγνοια του, αλλά την απαξίωσε.

Ξέρει σούσι, αλλά δεν ξέρει παστουρμαδόπιτα χα χα. Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης.
Οι σχολές μαγειρικής για να προσελκύσουν μαθητές μιλάνε για σφαιροποίηση Ράνερ αγάρ αγάρ θερμομόνωση και δεν διδάσκουν το κάπνισμα μιας μελιτζάνας.

Και ιδού το αποτέλεσμα δεν ξέρουν να προφέρουν το Χουνκιάρ. Ο θεός της μαγειρικής να βάλει το χέρι του. Επίσης οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ' όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο.

Δείτε την αναρτηση του Ηλία Μαμαλάκη στο Facebook:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS