Ήθελε να κάνει ρεκόρ κολύμβησης 171 χλμ αλλά έπαθε θερμοπληξία -Πώς έγινε το σώμα του μετά από σχεδόν 30 ώρες

Ήθελε να κάνει ρεκόρ κολύμβησης 171 χλμ αλλά έπαθε θερμοπληξία -Πώς έγινε το σώμα του μετά από σχεδόν 30 ώρες

Ένας Βρετανός υπεραθλητής προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια κολύμβησης σε λίμνη, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω θερμοπληξίας, με τα πλάνα να σοκάρουν.

0 Ross Edgely , κολυμβητής αντοχής έκανε τη δεύτερη προσπάθειά του να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη στον κόσμο, ελπίζοντας να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα στη λίμνη Τρασιμένο στην Ιταλία.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχε κολυμπήσει περισσότερα από 60 χιλιόμετρα σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.

Ο Edgley, του οποίου η προηγούμενη απόπειρα ρεκόρ στη λίμνη του Λοχ Νες κατέληξε με τον ίδιο στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι ήταν «ενθουσιασμένος» από την τελευταία του πρόκληση.

Μιλώντας πριν από την μεγάλη του προσπάθεια είπε: «2 και εννέα μήνες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο».

«Αυτό θα είναι επίσημα το μεγαλύτερο, χωρίς βοήθεια, χωρίς διακοπή, κολύμπι ανοιχτής θάλασσας στην ιστορία και όλα θα γίνουν στο όνομα της διατήρησης των ωκεανών, καθώς θα τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στο Λοχ Νες της Σκωτίας», είχε πει.

Αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια, θέτοντας την πρόκληση σε άλλα επίπεδα για τον Edgely.

Δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ κολύμβησης

Η εταιρεία PhD Nutrition, με την οποία συνεργάζεται ο Βρετανός αθλητής ανακοίνωσε χθες ότι οι καιρικές συνθήκες στην Ιταλία είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ. Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 48 βαθμούς, η ρηχή φύση της λίμνης Τρασιμένο σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες του νερού ακολουθούσαν το ίδιο παράδειγμα.

Καθώς προχωρούσε η μέρα, η θερμοκρασία της λίμνης είχε φτάσει τους 32 βαθμούς και αυξανόταν κάθε ώρα, η θερμοκρασία αυτή είχε πλέον ξεπεράσει τις μετρήσεις που θεωρούνται ασφαλείς για κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα.

Έχοντας κολυμπήσει 70 χιλιόμετρα σε πρωτοφανείς συνθήκες, ο Edgely είχε ήδη πετύχει το αδιανόητο για τους περισσότερους.

Όταν το σώμα βρίσκεται κάτω από τόσο ακραίες συνθήκες ζέστης αρχίζει να επιβραδύνει και να μειώνει την κεντρική θερμοκρασία του σώματος προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία (ομοιόσταση) αυτό έθεσε τον Εdgely σε κίνδυνο θερμοπληξίας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η διακοπή της κολύμβησης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αθηλτής είναι καλά και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Θερμοπληξία, αφυδάτωση και βλάβη στα νεφρά οι κίνδυνοι

Ο ίδιος δημοσίευσε τρομερές φωτογραφίες με τις οποίες έβλεπε κανείς πώς έχει γίνε το σώμα του μετά την πολύωρη κολύμβηση.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μηνύματα υποστήριξης. Γρήγορη ενημέρωση: Η λίμνη Trasimeno ήταν καταπληκτική, αλλά δυστυχώς με αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα, σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βίαιες συνθήκες! Τούτου λεχθέντος, προσπαθήσαμε και η ομάδα ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, αλλά η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών! Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα αλλά ήθελα να σας πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ (και πάλι).»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ