Βασιλικός βιογράφος σε παραλογισμό: Η στέψη του Καρόλου μπορεί να ακυρωθεί γιατί απατούσε την Νταϊάνα

Βασιλικός βιογράφος σε παραλογισμό: Η στέψη του Καρόλου μπορεί να ακυρωθεί γιατί απατούσε την Νταϊάνα

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα μπορούσε να ακυρωθεί λόγω του δεσμού που είχε με την Καμίλα ενόσω ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, υποστηρίζει βασιλικός βιογράφος, σε μια... κρίση παραλογισμού.

Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας χώρισε από την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1992 και μια βιογραφία του, που έχει εγκρίνει ο ίδιος ο βασιλιάς, πλέον, Κάρολος, ανέφερε ότι ήδη από το 1986 διατηρούσε δεσμό με την Καμίλα.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1994, ο Κάρολος παραδέχθηκε ότι απατούσε την Νταϊάνα. Ερωτηθείς κατά πόσον της ήταν πιστός, στη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, είπε: «Ναι, ναι... μέχρι που κατέρρευσε ανεπανόρθωτα, το προσπαθήσαμε και οι δύο».

Συνταγματική κρίση από την ομολογία της απιστίας του Καρόλου;

Ο βασιλικός βιογράφος Άντονι Χόλντεν υποστηρίζει τώρα ότι η ομολογία της μοιχείας από τον Κάρολο θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια «συνταγματική κρίση».

«Η Αγγλικανική Εκκλησία ουδέποτε έστεψε ως βασιλιά έναν διαζευγμένο, πόσω μάλλον κάποιον που ομολόγησε δημοσίως μοιχεία με τη γυναίκα που αναμένεται να στεφθεί βασιλική σύζυγος», έγραψε στην εφημερίδα «The Guardian».

Βεβαίως, τα λεγόμενά του ακούγονται μάλλον υπερβολικά ακόμη και για το συντηρητικό βρετανικό παλάτι.

«Ο εκλιπών Ρόμπερτ Ράνσι (πρώην αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι) μού είχε πει ότι αυτό θα απαιτούσε αναθεώρηση του όρκου της στέψης, κάτι που, όμως, θα απαιτούσε και νέο καταστατικό του Κοινοβουλίου. Δεδομένου του κανόνα ότι το Κοινοβούλιο δεν συζητά για τη μοναρχία χωρίς τη συγκατάθεση του μονάρχη, αυτό θα απαιτούσε να ζητήσει ο πρωθυπουργός την άδεια του βασιλιά Καρόλου. Κι αυτό, μου είπε ο Ράνσι, θα ισοδυναμούσε με συνταγματική κρίση».

Τι απαντούν ειδικοί

Ειδικοί, ωστόσο, αμφισβητούν τους ισχυρισμούς αυτούς. Ο σερ Βέρνον Μπόγκντανορ, καθηγητής του Κέντρου Βρετανικής Πολιτικής και Διακυβέρνησης του King’s College του Λονδίνου, δήλωσε στη «Mail on Sunday» ότι «μετά το γάμο του Καρόλου με την Καμίλα ακολούθησε μια Ακολουθία Προσευχής και Αφοσίωσης, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ρόουαν Γουίλιαμς. Αυτό σίγουρα υπερισχύει όσων έχει πει ή δεν έχει πει ο Ρόμπερ Ράνσι».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Τζέφρι Ρόμπερτσον Κ. Σ. πρόσθεσε: «Η στέψη είναι νομικώς άσχετη, απλώς ένα ανόητο και προληπτικό τελετουργικό της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Ο Κάρολος δεν χρειάζεται καν να στεφθεί από μια μειονοτική εκκλησία».

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα γίνει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, ημέρα κατά την οποία η Καμίλα θα στεφθεί βασιλική σύζυγος.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι η μεγαλοπρεπής τελετή θα έχει τις ρίζες της σε μακροχρόνιες παραδόσεις, αλλά και ότι θα «αντανακλά τον ρόλο του μονάρχη σήμερα, με το βλέμμα προς το μέλλον».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου πιστεύεται ότι θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία της παραδοσιακής λειτουργίας, η οποία διατηρεί παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ενώ παράλληλα θα αναγνωρίζει το πνεύμα της εποχής μας.

Εκπρόσωπος του ανακτόρου του Λάμπεθ -της κύριας κατοικίας του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι- τόνισε:

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αναφορές για μια ιδιωτική συνομιλία, που μπορεί να είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ράνσι ενώ ήταν Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι από το 1980 έως το 1991. Σαφώς έχουν αλλάξει πολλά έκτοτε, τόσο στην κοινωνία όσο και στην Αγγλικανική Εκκλησία. Ο νυν Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, ανυπομονεί για τη μεγάλη τιμή να στέψει τον Βασιλιά Κάρολο Γ' και τη βασιλική σύζυγο τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Σε όλη την Αγγλικανική Εκκλησία συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τον βασιλιά και τη βασιλική σύζυγο, καθώς προετοιμάζονται γι' αυτή τη σημαντική στιγμή στη ζωή του έθνους μας και της Κοινοπολιτείας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ