Θερμική κάμερα κατέγραψε 70 βαθμούς στον Κηφισό: «Αν παραπατήσεις στην πεζογέφυρα και πέσεις, παθαίνεις έγκαυμα»

Θερμική κάμερα κατέγραψε 70 βαθμούς στον Κηφισό: «Αν παραπατήσεις στην πεζογέφυρα και πέσεις, παθαίνεις έγκαυμα»

Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός των οχημάτων που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο εν μέσω καύσωνα είναι τρομακτικές και δεδομένα μοιραίες για όποιον παραμείνει μέσα στο όχημα έστω και για ελάχιστα λεπτά.

Θερμικό drone καταγράφει τις θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποτυπώνεται από την καταγραφή, στην άσφαλτο της Αθήνας η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει ήδη τους 50 βαθμούς Κελσίου, είπε ο Σπύρος Τάπας από την ομάδα UpStories.

Η θερμοκρασία πάνω στην πεζογέφυρα του Κηφισού στο ύψος των πρακτορείων του ΚΤΕΛ ξεπερνά τους 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ πάνω στην οροφή του χώρου στάθμευσης των λεωφορείων ξεπερνά τους 80, αντίστοιχα.

Οι εκτιμήσεις είναι πως οι θερμοκρασίες σε αντίστοιχες επιφάνειες θα ξεπεράσουν τους 170 βαθμούς, όπως φαίνεται κι από τις μετρήσεις που έκανε η ομάδα του UpStories.

«Αν σκοντάψει ένας άνθρωπος (στην πεζογέφυρα) στον Κηφισό που οδηγεί στα ΚΤΕΛ, θα πάθει έγκαυμα» δήλωσε ο κ. Τάπας, αναφέροντας ότι η θερμοκρασία άγγιξε κάποια στιγμή τους 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπό σκιάν φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Το μεσημέρι παθαίνεις έγκαυμα στον ήλιο»

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», σημείωσε.

Ο ίδιος δήλωσε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαίρη Σκανδάλη ότι χρειάζεται προσοχή και δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κάποιος αν δεν υπάρχει λόγος. «Εάν χρειαστεί να διανύσουμε 10 λεπτά σ’ ένα μέρος χωρίς ίσκιο, μπορεί να πάθουμε θερμοπληξία πολύ εύκολα. Η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο επάνω μας είναι τουλάχιστον 55 με 60 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε ο κ. Τάπας.

177 βαθμοί στον ουρανό του αυτοκινήτου

Drone με θερμική κάμερα κατέγραψε χθες το μεσημέρι, περίπου στις 2, τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην οροφή του αυτοκινήτου, και στο εσωτερικό του, μετά από μόλις 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο.

Οι θερμοκρασίες είναι τρομακτικές. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 177 βαθμούς Κελσίου στον ουρανό του αυτοκινήτου και εκτινάχθηκε πάνω από τους 50 στο εσωτερικό του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ