Λορίν: Πώς ξοδεύει τα δισεκατομμύριά της η χήρα του Στιβ Τζομπς -Γιατί δεν θα κληρονομήσουν την περιουσία τα παιδιά της

Λορίν: Πώς ξοδεύει τα δισεκατομμύριά της η χήρα του Στιβ Τζομπς -Γιατί δεν θα κληρονομήσουν την περιουσία τα παιδιά της

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

Σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg, η καθαρή αξία της 57χρονης δισεκατομμυριούχου είναι 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Λορίν Πάουελ Τζομπς χρησιμοποίησε την περιουσία που κληρονόμησε για να επεκτείνει τις δικές της επιχειρήσεις και φιλανθρωπίες.

Ποια είναι η Λορίν Πάουελ Τζομπς

Η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Λορίν Πάουελ Τζομπς γεννήθηκε στο Γουέστ Μίλφορντ, του Νιου Τζέρσεϊ, το 1963. Ο πατέρας της, που ήταν πιλότος, πέθανε σε συντριβή αεροπλάνου όταν εκείνη ήταν μόλις 3 ετών. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε αργότερα.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και αργότερα έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, εργάστηκε στη Wall Street για τις Merrill Lynch και Goldman Sachs.

Έκανε εγγραφή στο Graduate School of Business του Στάνφορντ το 1989.
Εκεί, συνέβη κάτι που της άλλαξε τη ζωή: συνάντησε τον Στιβ Τζομπς, τον μελλοντικό σύζυγό της.

Πώς η Λορίν γνώρισε τον Στιβ Τζομπς

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Στιβ Τζομπς από τον Γουόλτερ Αϊζακσον, η Λορίν πήγε σε μια εκδήλωση στην πανεπιστημιούπολη εξαιτίας μιας φίλης της. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια διάλεξη από τον Στιβ Τζομπς.

«Ήξερα ότι ο ομιλητής ήταν ο Στιβ Τζομπς, αλλά το πρόσωπο που είχα στο μυαλό μου ήταν εκείνο του Μπιλ Γκέιτς», δήλωσε η Λορίν Πάουελ Τζομπς στον Αϊζακσον. «Τους μπέρδευα».

«Αυτό ήταν το 1989», πρόσθεσε. «Δούλευε στο NeXT, και δεν ήταν τόσο σημαντικό για μένα. Δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένη, αλλά η φίλη μου ήταν, έτσι πήγαμε».

jobs lorene

Οι δυο τους έφτασαν αργά και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν απλά να καθίσουν στο διάδρομο. Η Πάουελ Τζομπς και η φίλη της κατέληξαν να μπουν κρυφά στις κρατημένες θέσεις στο μπροστινό μέρος της αίθουσας.

Και κάπως έτσι, ο Στιβ Τζομπς κατέληξε να κάθεται δίπλα στη μελλοντική του σύζυγο: «Κοίταξα στα δεξιά μου, και υπήρχε ένα όμορφο κορίτσι εκεί, οπότε ξεκινήσαμε να κουβεντιάζουμε ενώ περίμενα να με ανακοινώσουν», είπε.

Η Πάουελ Τζόμπς αστειεύτηκε ότι καθόταν μπροστά γιατί είχε κερδίσει μια κλήρωση και το έπαθλο περιλάμβανε ένα δείπνο με τον Στιβ Τζομπς.
Αφού εκείνος ολοκλήρωσε τη διάλεξη, «κυνήγησε» τη μελλοντική του σύζυγο, η οποία είχε ήδη βγει από την αίθουσα.

Βρήκε τη Λορίν στο χώρο στάθμευσης και τη ρώτησε για το λαχείο. Συμφώνησε να πάει για δείπνο μαζί του το Σάββατο και αντάλλαξαν αριθμούς. Ο Στιβ Τζομπς ετοιμαζόταν να φύγει για ένα επαγγελματικό δείπνο, αλλά επέστρεψε στη Λορίν. Τη ρώτησε αν θα ήθελε να δειπνήσει μαζί του εκείνο το βράδυ. Συμφώνησε και κατευθύνθηκαν σε ένα κοντινό εστιατόριο που ονομάζεται Saint Michael's Alley.

Ενώ οι συνάδελφοι του Στιβ Τζομπς από τη NeXT περίμεναν να εμφανιστεί το αφεντικό τους, εκείνος και η Λορίν πέρασαν τέσσερις ώρες στο εστιατόριο. Το ζευγάρι παρέμεινε μαζί μετά από εκείνη τη νύχτα. Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 1991 στο ξενοδοχείο Ahwahnee στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: τον Ριντ, την Έριν και την Ιβ. Στα 23 της, η Ιβ Τζομπς, ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο, ποζάροντας για την εταιρεία ομορφιάς Glossier, στο τέλος του 2020.

Όταν ο Στιβ Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011, η σύζυγός του κληρονόμησε τον πλούτο του, συμπεριλαμβανομένων των μεριδίων στην Apple και την εταιρεία Walt Disney Company. Η κληρονομιά έκανε τη Λορίν Πάουελ Τζομπς δισεκατομμυριούχα.

Το μερίδιό της στη Disney την έκανε αρχικά τον μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο της εταιρείας, αλλά το 2017, μείωσε την ιδιοκτησία της στο 4%.
Η Πάουελ Τζομπς, ξοδεύει μεγάλο μέρος της περιουσίας της στη φιλανθρωπία και το Forbes την ονόμασε την 29η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο το 2014.

Μιλώντας στους New York Times το 2020, είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να μεταβιβάσει την περιουσία της στα παιδιά της. «Αν ζήσω αρκετά καιρό, θα τελειώσει μαζί μου», δήλωσε.

«Με την ευρύτερη έννοια, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας και το δίκτυό μας και τις σχέσεις μας, για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε όσο περισσότερο καλό μπορούμε», δήλωσε στους New York Times το 2013.

Η δυναμική Λορίν Πάουελ Τζομπς

Το 1992, ίδρυσε ένα φορτηγό υγιεινής διατροφής που ονομάζεται Terravera με τον φίλο της από το Στάνφορντ όπου έκανε το μεταπτυχιακό της, Τζον Μουλέιν. Οι δυο τους, πούλησαν πιάτα ρυζιού Basmati και burritos με σάλτσα μαύρου φασολιού σε υπαλλήλους σε πάρκα γραφείων. «Θέλαμε απλώς να προσφέρουμε έναν βολικό τρόπο να τρώνε υγιεινά τρόφιμα», δήλωσε η Λορίν Πάουελ Τζόμπς στο Chicago Tribune το 1992.

Αργότερα αποχώρησε από την Terravera για να επικεντρωθεί στην εθελοντική εργασία της, διδάσκοντας φτωψούς μαθητές στο East Palo Alto. Το 1997, ίδρυσε το College Track, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά στην προετοιμασία των μαθητών με χαμηλό εισόδημα για το κολέγιο. Το College Track λειτουργεί τώρα κέντρα σε τρεις πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Το 2004 ίδρυσε την Emerson Collective, μια «οργάνωση κοινωνικών αλλαγών» που πήρε το όνομά της από έναν από τους αγαπημένους της συγγραφείς, τον Ralph Waldo Emerson. Η Emerson Collective κάνει επιχορηγήσεις και επενδύσεις που εστιάζουν στη μετανάστευση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εκπαίδευση, η οποία έχει χρηματοδοτήσει αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις.

 

Με την κόρη της, Ιβ

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Λορίν Πάουελ Τζομπς, υποσχέθηκε 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω της Emerson για να χρηματοδοτήσει μια καμπάνια που ονομάζεται "XQ: The Super School Project". Αυτό το εγχείρημα στοχεύει να μεταμορφώσει την εκπαίδευση ανανεώνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα λύκεια προσεγγίζουν το πρόγραμμα σπουδών. Η Λορίν είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της XQ, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο πολλών άλλων οργανισμών, όπως το Teach for America, το Conservation International και το New America Foundation. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Μαζί με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον Ρέι Ντάλιο, είναι ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ηγεσίας για το Κλίμα.

Εκτός από πετυχημένη επιχειρηματίας, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, ενώ λατρεύει και τα αθλήματα. Αγόρασε μερίδιο 20% στην εταιρεία που κατέχει τους Washington Wizards του NBA, το Washington Capital του NHL και το Capital One Arena της Washington, D.C. τον Οκτώβριο του 2018.

Οι Λορίν και η Emerson Collective συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα Λεόν Βίζελτιερ, για να δημιουργήσουν ένα νέο περιοδικό που ονομάζεται Idea. Άφησε το εγχείρημα όταν οι πρώην συνάδελφοι του Βίζελτιερ, τον κατηγόρησαν για κακή, σεξουαλική συμπεριφοράς, τον Οκτώβριο του 2017.

Τον Ιούλιο του 2017, η Emerson Collective απέκτησε την πλειοψηφική συμμετοχή στο περιοδικό The Atlantic, το οποίο αναγκάστηκε να απολύσει το 17% του προσωπικού του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Λορίν Πάουελ Τζομπς, επαίνεσε το περιοδικό για την προσπάθειά του να «επιφέρει ισότητα για όλους τους ανθρώπους, να φωτίσει και να υπερασπιστεί την αμερικανική ιδέα, να γιορτάσει τον αμερικανικό πολιτισμό και λογοτεχνία και να καλύψει το θαυμάσιο, και μερικές φορές βρώμικο, δημοκρατικό μας πείραμα».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τη Λορίν το φθινόπωρο του 2020, για ένα δημοσίευμα του περιοδικού που ισχυρίστηκε ότι εκείνος χαρακτήρισε τους στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «χαμένους». Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο Στιβ Τζομπς δεν θα ήταν χαρούμενος που η σύζυγός του σπαταλά χρήματα που της άφησε σε ένα ριζοσπαστικό αριστερό περιοδικό».

Η Λορίν Τζομπς έχει επίσης δώσει εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές εκστρατείες. Υποστήριξε την προεδρική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις, καθώς και τη Χίλαρι Κλίντον το 2016. Δώρισε επίσης περισσότερα από 600.000 δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Διαθέτει ένα σπίτι 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σαν Φρανσίσκο που διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, 6 μπάνια και απίστευτη θέα στην πόλη, ενώ έχει τρία άλλα σπίτια στο Bay Area, συμπεριλαμβανομένου αυτού που μοιράστηκε με τον πρώην σύζυγό της, το οποίο στολίζει με περίτεχνης διακόσμηση κάθε Halloween, προσελκύοντας έως και 3.000 άτομα. Τι κάνει όταν έχει ελεύθερο χρόνο; Ένα από τα χόμπι της, είναι η μελισσοκομία.

Όταν η ίδια και η οικογένειά της θέλουν να ξεφύγουν, σαλπάρουν με το πανάκριβο σκάφος τους, με το όνομα Venus, του οποίου η κατασκευή που ανατέθηκε από τον Σιτβ Τζομπς, κόστισε τουλάχιστον 110 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ολοκληρώθηκε αφού πέθανε.

Το σκάφος έχει εντοπιστεί στο Göcek της Τουρκίας, στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Μήλος, και στο Brijuni της Κροατίας. Παρά τον πολυτελή τρόπο ζωής και την τεράστια επιρροή της, η Λορίν Πάουελ Τζομπς, προσπαθεί να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ.

«Γνωρίζω πολύ καλά το γεγονός ότι όλο είμαστε περαστικοί από εδώ», δήλωσε η ίδια στην Washington Post το 2018. «Αν δεν μένει τίποτα όταν πεθάνω, είναι εντάξει». Πρόσφατα, έδωσε μια ομιλία στην αποφοίτηση του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και συμβούλεψε τους φοιτητές, να ακολουθήσουν τη συμβουλή του αείμνηστου συζύγου της για να βρουν δουλειά, πάνω σε αυτό που τους αρέσει να κάνουν.

«Αφήστε τα λόγια του να σας καθοδηγήσουν, όπως καθοδήγησαν εμένα», δήλωσε ανέφερε στην ομιλία της τον Μάιο, σύμφωνα με το CNBC.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS