Μίκαελ Σουμάχερ: Οργή για την ψεύτικη συνέντευξη δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη - Κινείται νομικά η οικογένεια

Μίκαελ Σουμάχερ: Οργή για την ψεύτικη συνέντευξη δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη - Κινείται νομικά η οικογένεια

Τον τελευταίο καιρό οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζονται και στον κόσμο της δημοσιογραφίας και δεν είναι ασυνήθιστο να βρει κανείς άρθρα που προσπαθούν να αναλύσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα λογισμικού όπως το Chat GPT.

Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Die Aktuelle, πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημοσιεύοντας στην έκδοση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, μια «συνέντευξη τεχνητής συνέντευξης» με τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Το εν λόγω περιοδικό έφτιαξε τη συνέντευξη με τη χρήση της ιστοσελίδας character. ai η οποία επιτρέπει την προσομοίωση διαλόγων με διάσημους ανθρώπους, με βάση προηγούμενες δηλώσεις των αστέρων.

Όπως έγινε με τον Σουμάχερ όμως, ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας δεδομένου ότι στο εξώφυλλο το θέμα διαφημίζονταν ως «η πρώτη συνέντευξη» μετά το ατύχημα του 2013 και μέσα στο κείμενο τέθηκαν ερωτήσεις στον Σουμάχερ για την κατάσταση της υγείας του.

Schumacher Interview

Το θέμα πήρε διαστάσεις στο διαδίκτυο δεδομένου ότι ο τίτλος των εσωτερικών σελίδων έφερε μια ψεύτικη δήλωση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή: «Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς».

Schumacher Exof

Ο συγκεκριμένος τρόπος δημοσιογραφίας κατακρίθηκε τόσο στα social media όσο και από μεγάλο αριθμό εφημερίδων τις τελευταίες ώρες.

Το «παρελθόν» του περιοδικού με τον Σουμάχερ

Το 2014, το περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μίκαελ και της συζύγου του Κορίνα στο εξώφυλλο, με τον τίτλο «Awake», μόνο που το εν λόγω κομμάτι αφορούσε ανθρώπους που είχαν ξυπνήσει από κώμα στο παρελθόν.

Έναν χρόνο μετά, το περιοδικό απαλλάχθηκε επίσης από μια νομική υπόθεση που αφορά την οικογένεια, αφού ένα εξώφυλλο που έλεγε «μια νέα αγάπη» είχε μπει στη ζωή της Κορίνα, μόνο που το άρθρο αφορούσε την κόρη του ζευγαριού, Τζίνα.

Από όσα διέρρευσαν από συναδέλφους του ESPN που ρώτησαν έναν εκπρόσωπο του Σουμάχερ η οικογένεια αποφάσισε να μηνύσει την Die Aktuelle: «Θα κινηθούμε νομικά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ