Αποκαλύψεις: Ο Μπιλ Γκέιτς είχε μακροχρόνια σχέση με υπάλληλο της Microsoft -Η επιστολή που άναψε φωτιές

Αποκαλύψεις: Ο Μπιλ Γκέιτς είχε μακροχρόνια σχέση με υπάλληλο της Microsoft -Η επιστολή που άναψε φωτιές

Σχέση με υπάλληλο της Microsoft, φέρεται να είχε ο Μπιλ Γκέιτς με το διοικητικό συμβούλιο μάλιστα της εταιρείας να προχωρά σε έρευνες πέρυσι μετά την παραίτηση του ιδρυτή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το διοικητικό συμβούλιο έμαθε το 2019 ότι μία μηχανικός της Microsoft έγραψε μία επιστολή στην οποία ισχυριζόταν ότι αυτή και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν σεξουαλική σχέση επί χρόνια. Η μηχανικός απαίτησε αλλαγές στη δουλειά της στη Microsoft και ζήτησε να διαβάσει την επιστολή η σύζυγός του Μελίντα Γκέιτς – αν και δεν είναι σαφές εάν συνέβη αυτό.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέλαβαν ένα δικηγορικό γραφείο για τη διεξαγωγή έρευνα σχετικά με την σχέση, ανέφερε η εφημερίδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ορισμένα μέλη ανησυχούσαν για την σχέση και αποφάσισαν πως ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας το 1975, θα έπρεπε να παραιτηθεί από διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επανεκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων, ανέφερε το δημοσίευμα. Παραιτήθηκε τελικά, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, λέγοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο.

«Η Microsoft ανησύχησε κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2019 σχετικά με το ενδεχόμενο ο Μπιλ Γκέιτς να προσπάθησε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Μια επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου εξέτασε την ανησυχία με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου για πιο διεξοδική έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που εξέφρασε την ανησυχία».

Μήπως παραιτήθηκε από τη Microsoft εξαιτίας της σχέσης αυτής; Τι λέει ο Μπιλ Γκέιτς
Εκπρόσωπος πάντως, του Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε ότι «υπήρχε μία σχέση σχεδόν 20 χρόνια πριν, που έληξε φιλικά». Επίσης, αρνήθηκε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο σχετίζεται με την σχέση αυτή, προσθέτοντας: «Στην πραγματικότητα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρουν να περνά περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο, αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Η Microsoft είχε δεχθεί πυρά τον Απρίλιο του 2019, όταν το Quartz ανέφερε μια σειρά emails στην εταιρεία όπου οι γυναίκες εργαζόμενοι μοιράστηκαν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων. Μετά το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, ανακοίνωσε πως η Microsoft θα αλλάξει τη διαδικασία χειρισμού των καταγγελιών των εργαζομένων για παρενόχληση και διακρίσεις. Ο Ναντέλα και άλλα ανώτατα στελέχη γνώριζαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας αυτής για σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

New York Times: Κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του
Το δημοσίευμα πάντως αυτό, ακολουθεί ένα άλλο των New York Times, όπου περιγράφει λεπτομερώς το πώς ο Μπιλ Γκέιτς «κυνηγούσε» γυναίκες στο γραφείο του πολύ καιρό μετά τον γάμο του με την Μελίντα το 1994. Η εφημερίδα ανέφερε δύο περιπτώσεις, στις οποίες ο ιδρυτής της Microsoft είχε ζητήσει από δύο γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν στη Microsoft και στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, να βγουν ραντεβού μαζί του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, o Μπιλ Γκέιτς «κυνηγούσε» υπαλλήλους της εταιρείας του
Τα δύο αυτά περιστατικά και άλλα πιο πρόσφατα κατά καιρούς δημιούργησαν ένα δυσάρεστο περιβάλλον στο χώρο εργασίας, με την προσωπική ζωή του «γυναικά» Γκέιτς να γίνεται βορά των κουτσομπολιών μεταξύ των υπαλλήλων, δήλωσαν στους New York Times, 6 τωρινοί και πρώην υπάλληλοι. Πάντως δεν είναι σαφές κατά πόσον γνώριζε η Μελίντα για τη συμπεριφορά του συζύγου της.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι χωρίζει, λέγοντας «Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε ως ζευγάρι σε αυτή την επόμενη φάση της ζωής μας». Στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Μελίντα Γκέιτς, έλεγε πως ο γάμος τους «είχε ανεπανόρθωτα σπάσει».

Τώρα το ζευγάρι πρέπει – εάν δεν το έχει κάνει ήδη – να μοιράσει την περιουσία ύψους πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Μελίντα να έχει πάρει ήδη 3 δισεκατομμύρια με το που υπέγραψε το διαζύγιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS