Ο Mr. Pearl είναι το μυστικό όπλο του Bridgerton -Τι κρύβεται κάτω από τα κοστούμια [εικόνες]

Ο Mr. Pearl είναι το μυστικό όπλο του Bridgerton -Τι κρύβεται κάτω από τα κοστούμια [εικόνες]

Μπορεί να νομίζατε ότι ο κορσές – και η τέχνη της κατασκευής του – έχει χαθεί στον 19ο αιώνα. Όμως, η νέα σειρά του Netflix «Bridgerton» τον ανέδειξε και πάλι.

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς που σαρώνει στο Netflix, χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες του κατασκευαστή κορσέ Μαρκ Έρσκιν Πούλιν, γνωστού ως Mr Pearl ή αλλιώς, το μυστικό όπλο των διασημοτήτων που θέλουν να κόβουν τις ανάσες με τις εμφανίσεις τους.

Λέγεται ότι η Βικτόρια Μπέκαμ ζήτησε «μέση Σκάρλετ Ο’Χάρα» στον γάμο της με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ το 1999 και έτσι, φόρεσε έναν κορσέ του Mr. Pearl κάτω από το Vera Wang νυφικό της. Παρομοίως, και η Κάιλι Μινόγκ φορούσε κορσέδες κάτω από τα λαμπερά ρούχα της στην περιοδεία της Showgirl το 2005 ενώ πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με την Κιμ Καρντάσιαν για την αξέχαστη εμφάνισή της στο Met Gala.


Οι κορσέδες του Bridgerton: Αναδεικνύουν το στήθος και όχι την λεπτή μέση


Η σχεδιάστρια κοστουμιών της σειράς του Netflix, «Bridgerton», Έλεν Μίροζνικ δήλωσε πως δεν υπάρχει «κανείς άλλος στον κόσμο» όπως ο Mr. Pearl και το «υπέροχο» έργο του. Μάλιστα, οι κορσέδες που έφτιαξε για την σειρά είναι παρόμοιοι με εκείνους που φορούσαν το 1813, όταν υποτίθεται ότι διαδραματίζεται η σειρά.

Ωστόσο, προσαρμόστηκαν για να διευκολύνουν την κίνηση και αντί να δημιουργούν μια κλεψύδρα, το επίκεντρο της μηχανικής τους ήταν το στήθος. Όπως δήλωσε στο Page Six η σχεδιάστρια κοστουμιών: «Το σχήμα του κορσέ αγκάλιαζε ακριβώς κάτω από το στήθος, ώστε να αναδεικνύεται με τον πιο όμορφο τρόπο».


Πώς είναι όμως να φορά κάποιος κορσέ στην σειρά του Netflix;


Μεταξύ των ηθοποιών της σειράς του Netflix που φόρεσαν αυτούς τους κορσέδες ήταν η Φοίβη Ντίβενορ, η οποία υποδύεται την Δάφνη Μπίτζερτον. Την ίδια ώρα, η ηθοποιός που υποδύεται την Πενέλοπε Φεδέρινγκτον, Νίκολα Κόκλαν, μοιράστηκε μια φωτογραφία από την διαδικασία προσαρμογής του κορσέ, στο Twitter.

Η Ιρλανδή ηθοποιός έγραψε: «Φορώντας τον χειροποίητο κορσέ μου που φτιάχτηκε για το Bridgerton από τον απίστευτο καλλιτέχνη και υπέροχο άνδρα, Mr. Pearl. Το να σου φτιάχνει κάτι για σένα ο πιο διάσημος κατασκευαστής κορσέ στον κόσμο, είναι πολύ ξεχωριστό».

Βέβαια, παρά τον ενθουσιασμό της, η νεαρή ηθοποιός αποκάλυψε πως νιώθει ακόμα άβολα φορώντας κορσέ. «Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βραβεία για ηθοποιούς που φορούν κορσέ, αλλά θα ήθελα ένα γι’ αυτό το δύσκολο έργο» αστειεύτηκε. «Το να βγάζεις έναν κορσέ στο τέλος της ημέρας, σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Είναι σαν να φοράς 10.000 σουτιέν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ