Νικητής του ΛOTTO στη Βρετανία σπατάλησε 40 εκατ. λίρες σε λίγα χρόνια -Ξόδευε 100.000 τη βδομάδα!
Ο Κόλιν Γουέιρ είχε κερδίσει στο Λόττο 161 εκατ. λίρες το 2011 / Φωτογραφία: YouTube

Νικητής του ΛOTTO στη Βρετανία σπατάλησε 40 εκατ. λίρες σε λίγα χρόνια -Ξόδευε 100.000 τη βδομάδα!

Ο Κόλιν Γουέιρ είχε γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη εκατομμυριούχος στη Βρετανία πριν από 12 χρόνια όταν κέρδισε στο Λόττο το ασύλληπτο ποσό των 161 εκατ. λιρών (κάπου 183 εκατ. ευρώ με τη σημερινή τους αξία), ένα από τα μεγαλύτερα τζακπότ που κέρδισε ποτέ κανείς στην Ευρώπη.

Αλλά κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, όπως αποκαλύπτουν οι βρετανικές εφημερίδες Independent και Daily Record να ξοδέψει μέχρι λίγο πριν τον θάνατό του το 2019 ένα τεράστιο ποσό από τα κέρδη του από το Λόττο Euromillions, κάπου 40 εκατ. λίρες δαπανώντας σύμφωνα με έγγραφα που έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί και πιθανότατα σχετίζονται με την περιουσία του, κατά μέσο όρο 100.000 λίρες (περίπου 113.000 ευρώ) την εβδομάδα!

Στα έγγραφα του Γουέιρ υπήρχαν και κάποια που αναφέρονταν στην ιδιοκτησία πολυτελών ακινήτων, αυτοκινήτων, μετοχών σε επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου και δαπάνες για την ίδρυση φιλανθρωπικού ιδρύματος. Ο σούπερ νικητής του λόττο εμφανίζεται στα ίδια έγγραφα και ως δωρητής κόμματος, αφού είχε προσφέρει απροσδιόριστα ποσά στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας για την καμπάνια υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα του 2014, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ένα από τα πολυτελή ακίνητα που είχε αγοράσει ο Σκωτσέζος υπερτυχερός του Λοττο και πούλησε η γυναίκα του το 2019

Ιδιαίτερη αγάπη είχε ο Γουέιρ, όπως προκύπτει, για τα πολυτελή αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, ο στόλος του υπερτυχερού του Λόττο περιελάμβανε μια Jaguar F-Pace, μια Bentley Arnage και μια Mercedes Benz V του 2019. Ο Γουέιρ είχε επίσης πάθος με την ιππασία, καθώς είχε αγοράσει τρία καθαρόαιμα άλογα. Πολλά χρήματα ξόδεψε επίσης για την αγορά κοσμημάτων, επίπλων και έργων τέχνης αξίας περίπου 240.000 ευρώ, καθώς και για διάφορα οικόπεδα και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων.

Ο Γουέιρ, που πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του το 2018, κατάφερε, πάντως, με έναν άλλο τρόπο να κλέψει τις καρδιές των οπαδών της σκοτσέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Partick Thristle Football Club: Λίγο πριν από το θάνατό του, αγόρασε το 55% των μετοχών του συλλόγου και τις παρέδωσε στην κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ντόπιοι οπαδοί του συλλόγου μπορούν τώρα να καθορίζουν την τύχη της αγαπημένης τους ομάδας, καθώς ο Γουέιρ ματαίωσε τα σχέδια εξαγοράς της από μια κοινοπραξία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS