Νίκος Κούρκουλος: Σε σπάνια οικογενειακή φωτογραφία με την πρώτη του σύζυγο, τον Αλκη και τη Μελίτα
Φωτογραφία: instagram nikos_kourkoulos_fanpage

Νίκος Κούρκουλος: Σε σπάνια οικογενειακή φωτογραφία με την πρώτη του σύζυγο, τον Αλκη και τη Μελίτα

Ο Νίκος Κούρκουλος ανήκει στο «πάνθεον» των μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών, καθώς οι κινηματογραφικές εμφανίσεις του τον καθιέρωσαν ως το απόλυτο ανδρικό είδωλο μιας ολόκληρης εποχής.

Όμορφος, γοητευτικός, χαρισματικός, προσιτός, σημάδεψε με την εικόνα του τη χρυσή περίοδο του ελληνικού σινεμά.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης, που αναρτά, αρκετά συχνά, διάφορα στιγμιότυπα από το παρελθόν με πρωταγωνιστές γνωστούς κινηματογραφικούς αστέρες, σε πρόσφατη ανάρτησή του φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια φωτογραφία του Νίκου Κούρκουλου με την πρώτη του σύζυγο Μελίτα Κουτσογιάννη και τα δύο παιδιά τους, Άλκη και Μελίτα, σε όμορφες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι τους τέλη της δεκαετίας του '60.

Ο Αρης Λουπάσης γράφει χαρακτηριστικά: «Την περίοδο αυτή ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του με τις ταινίες να εκτοξεύουν το άστρο του στην κορυφή και να τον καθιερώνουν στο απόλυτο κιν/φικο είδωλο.

Με την επιστροφή του από την Αμερική όπου αποθεώνεται στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ στο πλάι της Μελίνας με το "Ίλια Ντάρλινγκ", πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ συγκροτεί δικό του θίασο με παραστάσεις υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων. Τη σύζυγό του θα τη γνωρίσει το '64 στα παρασκήνια του θεάτρου Κοτοπούλη-Rex, όταν ως θαυμάστρια θα τον συγχαρεί για την εξαιρετική του ερμηνεία στη "Γειτονιά των αγγέλων" δίπλα στην αξέχαστη Τζένη Καρέζη.

Η γνωριμία θα εξελιχθεί σύντομα σε έναν μεγάλο και δυνατό έρωτα που θα επισφραγισθεί δύο χρόνια μετά στα γυρίσματα της ταινίας "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" σε γάμο και δύο υπέροχα παιδιά.

Η Μελίτα ένα ευγενικό, σεμνό και καλλιεργημένο πλάσμα θα σταθεί στο πλάι του με τρόπο υποδειγματικό, αποτελώντας γι' αυτόν την σύντροφο, την φίλη, την σύμβουλο, εκτελώντας και χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην καλλιτεχνική του διαδρομή. Είναι δίπλα του και όταν το '74 αποφασίζει να αγοράσει ένα παλιό σινεμά στην Κυψέλη και να τον μετατρέψει στο γνωστό μέχρι σήμερα θέατρο "Κάππα" όπου θα στεγάσει τα θεατρικά του όνειρα ανεβάζοντας σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Το όνομα του θεάτρου θα το εμπνευστεί από τους δύο ήρωες με το ίδιο όνομα "Κ" του αγαπημένου του συγγραφέα Φραντς Κάφκα στα έργα του "Πύργος" και "Δίκη" που ανεβάζει το '64 και '71αντίστοιχα με μεγάλη επιτυχία. Ένας καλλιτέχνης με πάθος που κατάφερε να σφραγίσει τον ελληνικό κιν/φο με την παρουσία του κινούμενος ταυτόχρονα θεατρικά χωρίς εκπτώσεις σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπερτόριο.

Όταν στα μέσα του '80 και μετά από είκοσι χρόνια κοινής πορείας το ζευγάρι θα τραβήξει χωριστούς δρόμους, τα συναισθήματα σεβασμού, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης θα παραμείνουν το ίδιο δυνατά, με τη Μελίτα να αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του».

Δείτε τη φωτογραφία του Νίκου Κούρκουλου

https://www.instagram.com/p/CCsvELMJBZd/?utm_source=ig_embed
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ