«Κύριε Bond, πού πήγε η ευγένεια;»: Κρίνουν τον Ντάνιελ Κρεγκ για την αντίδρασή του όταν συνάντησε τη Μίντλετον
Φωτογραφία: Instagram

«Κύριε Bond, πού πήγε η ευγένεια;»: Κρίνουν τον Ντάνιελ Κρεγκ για την αντίδρασή του όταν συνάντησε τη Μίντλετον

Τι ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο για τις συναντήσεις με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας; Πρέπει κάποιος να υποκλίνεται μπροστά στον βασιλιά ή στον πρίγκιπα ή στην Κέιτ Μίντλετον;

Την περασμένη Κυριακή, ανάμεσα στα πολλά διάσημα πρόσωπα που παρακολούθησαν τον τελικό των ανδρών στην τελευταία ημέρα του τουρνουά τένις, ήταν και ο Ντάνιελ Κρεγκ με τη σύζυγό του Ρέιτσελ Βάιζ, οι οποίοι κάθισαν στον βασιλικό εξώστη.

Η χειραψία του Ντάνιελ Κρεγκ στην Κέιτ Μίντλετον

Περνώντας από δίπλα τους η Κέιτ Μίντλετον για να πάρει τη θέση της, συνομίλησε με το ζευγάρι, με τον διάσημο ηθοποιό μάλιστα να τη χαιρετάει θερμά και να κρατάει το χέρι της στο δικό του. Επιτρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο;

daniel craig pianei xeri kate middleton.jpg

Ο συντάκτης της Daily Mail, Ρίτσαρντ Έντεν, δεν ήταν σωστό. «Αυτή η φωτογραφία με κάνει να αισθάνομαι άβολα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram. «Αν και μπορεί να μην υπήρχε χώρος για να υποκλιθεί η Ρέιτσελ Βάιζ ή ο Ντάνιελ Κρεγκ, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν σηκωθεί για να χαιρετήσουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας; Ο Κρεγκ θα έπρεπε επίσης να είχε βγάλει τα γυαλιά ηλίου του».

Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Ωστόσο, αν και η υπόκλιση θεωρείται χειρονομία σεβασμού όταν συναντά ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πλήρως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, «δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς όταν συναντάτε τη βασίλισσα ή ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να τηρούν τις παραδοσιακές μορφές. Για τους άνδρες, αυτή είναι μια υπόκλιση μόνο με το κεφάλι, ενώ οι γυναίκες κάνουν μια μικρή υπόκλιση. Άλλοι άνθρωποι προτιμούν απλώς να κάνουν χειραψία με τον συνήθη τρόπο».

Η σχέση του Ντάνιελ Κρεγκ με τη βασιλική οικογένεια

Πάντως, ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει μακροχρόνια σχέση με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πρόσφατα χρίστηκε ιππότης του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου -όπως ακριβώς και ο φανταστικός κατάσκοπος που υποδύεται στην οθόνη- και έχει καλωσορίσει μέλη της βασιλικής οικογένειας στα γυρίσματα των ταινιών.

Επίσης, ποιος θα ξεχάσει το βίντεο που προβλήθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012 όπου συμπρωταγωνιστεί μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ; Μάλιστα, τότε, ο χαρακτήρας του Μποντ κλήθηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, συνόδευσε τη μονάρχη στους διαδρόμους του παλατιού (με τα κόργκι της να τρέχουν γύρω από τα πόδια τους) και στη συνέχεια οι κασκαντέρ που υποδύονταν το ζευγάρι να πέσουν με αλεξίπτωτο από ένα ελικόπτερο στον χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ