Πέθανε ο Τόμας Φριτς, ο ξανθός παρτενέρ της Ελενας Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων»

Πέθανε ο Τόμας Φριτς, ο ξανθός παρτενέρ της Ελενας Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων»

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Τόμας Φριτς, ο Γερμανός ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» στο πλευρό της Έλενας Ναθαναήλ.

Το 1968 η Έλενα Ναθαναήλ πρωταγωνιστούσε σε μια ρομαντική ταινία με φόντο τις πιο τουριστικές γωνιές της Ελλάδας. Ενα φιλμ ελληνικής και σουηδικής συμπαραγωγής, με τίτλο «Επιχείρηση Απόλλων», στο οποίο τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στην Ελληνίδα καλλονή υποδυόταν ένας νεαρός κατάξανθος άνδρας με γαλανά μάτια.

Όπως και στον ρόλο, έτσι και στη ζωή, ο άνδρας που στη μισή διάρκεια της ταινίας γραντζουνούσε την κιθάρα του και τραγουδούσε (καθότι λάτρευε τη μουσική) δεν ήταν άλλος από τον Τόμας Φριτς.

Το πόστερ της ταινίας για την ισπανική αγορά

epixeirisi appolon poster.jpg

Ο 77χρονος άνδρας ήταν πιότερο γνωστός στο κοινό της Γερμανίας ως γιος του επίσης ηθοποιού, Γουίλι Φιτς. Ο εκλιπών χάρισε επίσης τη φωνή του στον Σκαρ, τον μοχθηρό αδελφό του Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», στη γερμανική της εκδοχή.

Η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων»

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», από το 1968, περιέγραφε την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού πρίγκιπα, που επισκέπτεται την Ελλάδα, ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό και το σκάει από τη θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δύο μέρες.

Η ταινία προβλήθηκε στην Αγγλία, τις ΗΠΑ αλλά και τη Γαλλία με σημαντική εισπρακτική επιτυχία. Εκτός από τα τραγούδια του Φριτς, κατά τη διάρκεια της ταινίας ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ζαβαρακατρανέμια». 

https://www.youtube.com/watch?v=3mL0C-AHqQI

Η λατρεία του Φριτς για τη Μύκονο

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Τόμας Φριτς βρέθηκε και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, προορισμό που ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. «Κάναμε και μια σκηνή στη Μύκονο, στους ανεμόμυλους στην Αλευκάντρα, και εκεί ερωτεύτηκα το νησί», δήλωνε σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ελληνικό περιοδικό.

«Επέστρεψα τα επόμενα δύο καλοκαίρια και στη συνέχεια αγόρασα ένα σπιτάκι και έρχομαι κάθε χρόνο. Αγαπώ πολύ το νησί και δεν μου αρέσει όλος αυτός ο τουριστικός συρφετός. Γι' αυτό και έρχομαι νωρίς την άνοιξη και φεύγω στα μέσα Μαΐου», έλεγε.

Η γνωριμία με την Έλενα Ναθαναήλ

Ο Φριτς δήλωνε πως γνώριζε την Έλενα Ναθαναήλ από μια ταινία που είχε γυρίσει η Ελληνίδα ηθοποιός στη Γερμανία, ωστόσο την πρωτοσυνάντησε για τα γυρίσματα του «Επιχείρηση Απόλλων».

https://www.youtube.com/watch?v=LJPNUjcrWSE

«Ήταν το παρθενικό μου ταξίδι στη χώρα σας και είχα την τύχη να είναι από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα» έλεγε και τόνιζε πως του είχαν κάνει εντύπωση τα μακριά μαύρα μαλλιά, ένα πρότυπο ομορφιάς σπάνιο για τη Γερμανία.

Στιγμιότυπο από την ταινία
«Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της» δήλωνε ο Φριτς, με αφορμή την είδηση του θανάτου της Έλενας Ναθαναήλ το 2008.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ