Φωτογραφία: Instagram

Πώς ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Σικελία έγινε must προορισμός: Από μια σειρά στο HBO

Πώς επιλέγεται, άραγε, το σκηνικό δράσης μιας σειράς ή μιας ταινίας; Και αν αυτή διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντίκτυπος γι' αυτό;

Με πολυτελείς μπαρόκ βίλες, εξωτικούς κήπους, δραματικά τοπία, αρχαία τέχνη και σαγηνευτική ατμόσφαιρα, η Σικελία ήταν το ιδανικό μέρος για τη δεύτερη σεζόν της σκοτεινής κωμικής σειράς «The White Lotus» του HBO.

Η βραβευμένη σειρά παρουσιάζει τις μπερδεμένες, ερωτικές και μερικές φορές επικίνδυνες περιπέτειες των πάμπλουτων παραθεριστών που διαμένουν στο πανέμορφο, απόκρημνο San Domenico Palace, ένα θέρετρο πέντε αστέρων που λειτουργεί από τη Four Seasons στην Ταορμίνα της Σικελίας. 

Οι φιλοξενούμενοι στο φανταστικό The White Lotus, το ομώνυμο ξενοδοχείο της σειράς, αράζουν σε ζεστά μπαλκόνια με θέα το Ιόνιο, καθώς απολαμβάνουν καπουτσίνο και ζεστά κρουασάν.

Γυρίσματα επί δύο μήνες στο ξενοδοχείο - Το φθηνότερο δωμάτιο κοστίζει 1.400 δολάρια τη βραδιά

Για να απεικονίσει αυτή την πολυτελή εμπειρία, το HBO «αγόρασε» το San Domenico για δύο μήνες, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μητρικής εταιρείας του ξενοδοχείου, Four Seasons Hotels and Resorts. Ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει να κόστισε πολύ ακριβά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα superior, ένα από τα φθηνότερα δηλαδή από τα 111 συνολικά δωμάτια του ξενοδοχείου, κοστίζει περίπου 1.400 δολάρια τη βραδιά. Φυσικά, υπάρχουν και πολύ ακριβότερα, όπως η σουίτα «Princess Cecilie», που διαθέτει ξεχωριστό φουαγιέ και σαλόνι και κοστίζει πάνω από 6.200 δολάρια τη βραδιά. Και όλα αυτά, όχι φυσικά στην high season.


Εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις μετά την προβολή της σειράς

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Το θέρετρο έχει κεντρίσει φυσικά, το ενδιαφέρον των θεατών από την πρεμιέρα της 2ης σεζόν του The White Lotus στις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το προσωπικό και τα στελέχη του ξενοδοχείου.

san domenico palace girismata white lotus.jpg

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της σειράς White Lotus στο San Domenico Palace

Ο Λορέντζο Μαραβίλια, γενικός διευθυντής του San Domenico, δήλωσε στην Daily Beast, πως ο αντίκτυπος της σειράς στις κρατήσεις είναι «αισθητός». «Το περιμέναμε σε κάποιο βαθμό, αν και δεν ήταν το κύριο μέλημά μας όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την HBO» λέει ο Μαραβίλια. «Το ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από την αμερικανική αγορά, και παρόλο που οι ΗΠΑ ήταν πάντα ένα δυνατό χαρτί για εμάς, θα έλεγα πως η σειρά τις έκανε ακόμη πιο δυνατό παίκτη».

Το ξενοδοχείο άνοιξε ως ιδιοκτησία της Fous Seasons μόλις τον Ιούλιο του 2021, μετά από μια αλλαγή στη διοίκηση και τρία χρόνια ανακαίνισης, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ελάχιστα ιστορικά δεδομένα σχετικά με τις κρατήσεις. Όμως, οι επισκέψεις από χρήστες του διαδικτύου στις ΗΠΑ δεκαπλασιάστηκαν από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας του ξενοδοχείου Ιλάρια Άλμπερ Γκλαστάετεν.

Πράγματι, μια ανάλυση στο Google Trends δείχνει μια αιχμή αναζήτησης στο διαδίκτυο που ξεκίνησε την εβδομάδα της 30ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το μέγιστο ενδιαφέρον για το πρώην μοναστήρι που έγινε πολυτελές ξενοδοχείο λίγο πριν από το φινάλε της σειράς του HBO. Οι χρήστες που έκαναν αναζήτηση για το ξενοδοχείο έψαξαν επίσης στο Google τις φράσεις «White Lotus» και «Where is white lotus filmed» μεταξύ άλλων ερωτημάτων που σχετίζονται με τη σειρά.

«Το όνειρο κάθε διευθυντή PR ξενοδοχείου»

Κι αυτά είναι τα είδη των αποτελεσμάτων για τα οποία μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες πληρώνουν ευχαρίστως, αν και η Four Seasons υποστηρίζει ότι δεν πλήρωσε για να συμπεριληφθεί στη σειρά και πως δεν είχε κανέναν έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίστηκε το ξενοδοχείο στην σειρά.

«Είναι το όνειρο κάθε διευθυντή δημοσίων σχέσεων να προβάλλεται το ξενοδοχείο του σε μια σειρά, εφόσον βέβαια η ιδιοκτησία παρουσιάζεται με ευνοϊκό τρόπο» λέει ο Χένρι Χάρτεβελντ, αναλυτής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Atmosphere Research. «Μπορεί να στείλει τις κρατήσεις στα ύψη».

Κι όπως φαίνεται το γεγονός ότι στο πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν παρουσιάζεται ένα πτώμα να μεταφέρεται στο ξενοδοχείο, δεν φαίνεται να πτόησε τον κόσμο που αναζητά το θέρετρο στο διαδίκτυο.

«Κανένα ξενοδοχείο δεν θέλει έναν φόνο. Ωστόσο στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που είναι προφανώς ένα έργο μυθοπλασίας και όπου όλα φτάνουν στα άκρα, κανείς δεν το ερμηνεύει ως γεγονός» προσθέτει ο Χάρτεβελντ.

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο

Αντίθετα, η γοητεία του San Domenico έγκειται στην αισθητή, τηλεοπτικά έτοιμη ομορφιά του. Ο δημιουργός της σειράς White Lotus, Μάικ Γουάιτ, λέει ότι αρχικά ήθελε να τοποθετήσει τη σεζόν στη Γαλλία, «αλλά όταν πήγαμε στο San Domenico στην Ταορμίνα της Σικελίας, είχε κάτι το ιδιαίτερο. Αναφωνήσαμε: ‘Αυτό είναι!’» είπε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της σειράς. «Από το San Domenico, μπορείς να δεις τις κλασικές ιταλικές βίλες που βρίσκονται διάσπαρτες στην ακτογραμμή, το ελληνικό θέατρο, τα βουνά είναι πίσω σου και το Ιόνιο Πέλαγος είναι μπροστά σου. Σκέφτηκα: ‘Αν πρόκειται να πας στην Ευρώπη, αυτή είναι η θέα που θέλεις’. Και το ξενοδοχείο είναι επίσης ένα μετασκευασμένο μοναστήρι – είχε μια πραγματικά ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Υπήρχε μια πλούσια, δραματική δυναμική που με ενθουσίασε πολύ».

Γράφοντας στο έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel +Leisure», ένας συγγραφέας περιέγραψε πώς «αυτό το λαμπερό ξενοδοχείο συνδυαζει το ιστορικό του παρελθόν με κάθε σύγχρονη άνεση». Αυτό το ιστορικό παρελθόν χρονολογείται από το 1430, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του πλούσιου βαρόνου Damiano Rosso d'Altavilla, ο οποίος έγινε μοναχός και άφησε την πλούσια κατοικία στο μοναστήρι των Δομινικανών στην Ταορμίνα, σύμφωνα με μια ιστορική περίληψη που συνέταξε το Four Seasons.

Περισσότερα από 400 χρόνια αργότερα, το 1866, το κράτος προσπάθησε να κατασχέσει την ιδιοκτησία καθώς επεδίωκε να καταστείλει τα θρησκευτικά τάγματα. Ο μοναδικός μοναχός που είχε απομείνει στο μοναστήρι πήρε τη διαθήκη του Damiano Rosso και την πήγε στον απόγονό του, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε τον έλεγχο της περιουσίας και επέτρεψε στον μοναχό να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αυτήν. Το 1896, ένας νέος ιδιοκτήτης πρόσθεσε μια εκτεταμένη πτέρυγα και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο. Έκτοτε παρέμεινε ένα παραθαλάσσιο καταφύγιο, φιλοξενώντας βασιλικές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, όπως η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Σοφία Λόρεν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ