Ρωσία: Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το επίθετό της

Ρωσία: Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το επίθετό της

Οι γονείς της στήριξαν την απόφαση της Σάρας να «διαγράψει» το Μπρόζ και να επιλέξει το Χάας - Επίθετο πρώην συζύγου του Γιουγκοσλάβου ηγέτη.


Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το επίθετό της προκειμένου να μην παραπέμπει στον γνωστό παππού της, που υπήρξε έως τον θάνατό του το 1980 ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Η μητέρα της, εγγονή του Γιόσιπ Μπροζ και γνωστή σκηνοθέτης θεάτρου, έκανε γνωστό πως η κόρη της Σάρα, επέλεξε ένα διαφορετικό επίθετο, προκειμένου να απαλλαγεί από την κληρονομιά του ονόματος.

Όπως δήλωσε η ίδια, το νέο επίθετο της κόρη της είναι Χαάς και πως η ίδια και ο σύζυγός της δεν είχαν πρόβλημα για την επιλογή της.

Το επίθετο Χαάς ωστόσο συνδέεται με μία από τις τέσσερις επίσημα αναγνωρισμένες συζύγους του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Τον γνώρισε το 1937 στο Παρίσι. Άρχισαν να ζουν μαζί σε ένα νοικιασμένο σπίτι στο Ζάγκρεμπ και ήταν μαζί μέχρι το 1941. Απεβίωσε στο Βελιγράδι το 2010.

«Η Σάρα μας ανακοίνωσε την απόφαση πάρει το επώνυμο Χαάς. Ο Ράνκο κι εγώ ξέρουμε τι σημαίνει να κουβαλάς αυτό το βάρος, γιατί ο πατέρας του είναι ο διάσημος ηθοποιός Kresimir Zindaric. Τη στηρίξαμε γιατί νιώθουμε ότι η απόφασή της είναι φυσική και ότι έχει νόημα, είπε η Σάσα Μπροζ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ