Σταμάτης Κραουνάκης: Ο Δήμος Αθηναίων τον αποζημίωσε με 800 ευρώ

Σταμάτης Κραουνάκης: Ο Δήμος Αθηναίων τον αποζημίωσε με 800 ευρώ

Ένταλμα πληρωμής 800 ευρώ στον Σταμάτη Κραουνάκη εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων έπειτα από το εξώδικο του μουσικοσυνθέτη με αφορμή τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Όπως φαίνεται, ο Δήμος Αθηναίων, αντέδρασε στην κίνηση του Σταμάτη Κρανουνάκη, ο οποίος στο εξώδικό του κατήγγειλε πως ακούστηκαν δικά του τραγούδια χωρίς την άδειά του. Την καταβολή της αποζημίωσης στον Σταμάτη Κραουνάκη φαίνεται πως επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής οικονομικών του δήμου της Αθήνας, Σπύρος Χαμακιώτης

Το εξώδικο Σταμάτη Κραουνάκη στο Δήμο Αθηναίων

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ζητά χρηματική αποζημίωση επειδή η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την διάρκεια της αφιλοκερδούς συναυλίας της πάνω σε φορτηγό, σε δρόμους της Αθήνας, είπε τραγούδια του, χωρίς, όπως αναφέρει, να έχει δώσει την άδειά του.

«Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση» έγραφε στο εξώδικο, για το οποίο είχε προϊδεάσει με προηγούμενες δηλώσεις του, ο Σταμάτης Κραουνάκης και συνέχιζε: «Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ’ υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

«Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς» σημείωνε τέλος ο Σταμάτης Κραουνάκης στο εξώδικο προς τον Δήμο Αθηναίων.

Η επίθεση Σταμάτη Κραουνάκη στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε επιτεθεί στην Πρωτοψάλτη, σχολιάζοντας αρνητικά το γεγονός ότι η κινητή συναυλία πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου, τραγουδώντας μπροστά στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Από τον δρόμο με αγάπη», μια ιδέα που είχε την στήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Ο γνωστός συνθέτης είχε προϊδεάσει πως θα κινηθεί νομικά και το έπραξε, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητώντας να ενημερωθεί για το ποσό που προτίθεται να του καταβάλει ο Δήμος «εντός προθεσμίας πέντε ημερών». Στο εξώδικο αναφέρει πως το ποσό θα διατεθεί στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS