4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο Παρίσι αν δεν θες να σε στραβοκοιτάξουν -Μια Αμερικανή περιγράφει

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο Παρίσι αν δεν θες να σε στραβοκοιτάξουν -Μια Αμερικανή περιγράφει

Μια Αμερικανή που ζει στο Παρίσι μοιράστηκε τα πέντε πράγματα που.... εκνευρίζουν τους Γάλλους και ενδεχομένως αν τα κάνεις να σε αποδοκιμάσουν.

Η Amanda Rollins κατάγεται από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, αλλά μετακόμισε στην Ευρώπη το 2017. Και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ακριβώς αυτό, πώς είναι δηλαδή πραγματικά να ζεις στην Πόλη του Φωτός ως Αμερικανίδα.

Πιο πρόσφατα, έγινε viral αφού αποκάλυψε με ειλικρίνεια τι θα μπορούσε να ενοχλήσει τους Γάλλους.

Σύμφωνα με την TikToker, η οποία έχει αποκτήσει περισσότερους από 607.000 ακόλουθους στο TikTok και 55.000 στο Instagram, οι Γάλλοι δεν τρώνε σχεδόν ποτέ μεταξύ πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού, με άλλα λόγια δεν τσιμπολογούν ανάμεσα στα γεύματα, ενώ το να μασουλάς ενώ περπατάς μπορεί να σε καταστήσει και... περίγελο.

«Πράγματα που σίγουρα θα προκαλέσουν βλέμματα αποδοκιμασίας στο Παρίσι», ξεκινά να λέει η Amanda στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια φορές.

«Δεν λέω ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα, μπορείτε να κάνετε ό,τι διάολο θέλετε. Αλλά αν τα κάνετε θα τραβήξετε περίεργα βλέμματα».

//www.tiktok.com/@americanfille/video/7218982430080879877" class="tiktok-embed" data-video-id="7218982430080879877">
//www.tiktok.com/@americanfille?refer=embed" target="_blank" rel="noopener" title="@americanfille">@americanfille If you do these things in Paris you will get dirty looks. But also, who cares #visitingparis #paris #frenchculture ♬ original sound - Amanda Rollins

Δεν τρώμε όταν περπατάμε

Το νούμερο ένα είναι να τρως ενώ περπατάς. Οι Γάλλοι δεν τσιμπολογούν.

Υπάρχει ένα πράγμα που μπορείς να φας ενώ περπατάς - μόνο ένα πράγμα, μια μπαγκέτα.

Αυτό είναι το μόνο πράγμα που είναι αποδεκτό να τρώτε ενώ περπατάτε. Οτιδήποτε άλλο, απλά δεν είναι πολύ συνηθισμένο.

Δεν βλέπεις ανθρώπους να τρώνε στο μετρό. Τρώνε στα προκαθαρισμένα γεύματα, και αυτό είναι όλο».

Μην μιλάτε δυνατά στο Παρίσι

Επόμενο στη λίστα της Amanda με τα πράγματα που κάνουν οι Αμερικανοί και δεν αρέσουν στους Γάλλους ήταν να μιλάνε δυνατά.

Εξήγησε ότι οι άνθρωποι από τις ΗΠΑ συχνά νομίζουν ότι μιλούν σιγά, αλλά στην πραγματικότητα μιλάνε πολύ πιο δυνατά από ό,τι πιστεύουν.

«Ακούστε, σας αγαπώ παιδιά, είμαι εσείς παιδιά, είμαι μια από εσάς. Αλλά εσείς γαμώτο ουρλιάζετε. Αμερικανοί - ουρλιάζετε γαμώτο», λέει στη συνέχεια στο βίντεο.

«Ουρλιάζετε. Η φωνή σας που νομίζετε ότι είναι χαμηλή, όχι δεν είναι. Είναι η δυνατή».

Μην ζητάτε στο εστιατόριο να σας κάνουν πακέτο το φαγητό που περίσεψε

Επιπλέον, η Amanda προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην ζητούν στα εστιατόρια να τους κάνουν πακέτο το φαγητό που τους περίσεψε.

«Το να ζητάς πακέτο τα αποφάγια για το σπίτι σε ένα εστιατόριο, αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο και εξαιρετικά μη γαλλικό», είπε στους ακολούθους της.

Η influencer εξήγησε ότι τα μεγέθη των μερίδων στη Γαλλία είναι συνήθως ιδανικά για ό,τι «ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έτρωγε σε ένα γεύμα», οπότε είναι πολύ ασυνήθιστο να μην φάει κάποιος όλο το φαγητό που του σερβίρουν.

«Οι Γάλλοι τελειώνουν τα γεύματά τους, όπως είπα, δεν τσιμπολογάνε. Αν καθήσουν να φάνε, θα φάνε όλο το φαγητό τους», εξήγησε.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να μην τελειώσεις το γεύμα σου, και αν το κάνεις, είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο να ζητήσεις να στα κάνουν πακέκτο. Μπορείς, το έχω κάνει, αλλά μπορεί να εισπράξεις περίεργα βλέμματα».

mia amerikani sto parisi 4.jpg

Στο Παρίσι θα σε κοιτάξουν αν είσαι ντυμένος χαλαρά

Η TikToker είπε ότι ένα άλλο πράγμα που δεν αρέσει στους Γάλλους είναι όταν ντύνεσαι πολύ χαλαρά σε δημόσιο χώρο.

Συμβούλευσε να μην φοράτε άνετα ρούχα, όπως ρούχα athleisure, φόρμες ή κολάν όταν βγαίνετε έξω.

«Αν μπορούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή με φόρμες, θα το έκανα γαμώτο. Αλλά δεν πρόκειται να το δείτε αυτό [στο Παρίσι]», αποκάλυψε.

«Το athleisure είναι για το γυμναστήριο ή για το σπίτι σου. Αν βγεις από το σπίτι με κολάν ή φόρμες ή ακόμα και με joggers, θα σε κοιτάξουν, απλά δεν είναι ο τρόπος που ντύνονται οι άνθρωποι εδώ».

Ωστόσο η Amanda προειδοποίησε και για το άλλο άκρο. Είπε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί δεν είναι συνηθισμένο ούτε να ντύνεστε πολύ φανταχτερά όταν εξερευνάτε το Παρίσι.

«Αν βγεις στο Παρίσι φορώντας μια κοντή φούστα και τακούνια ή αν σου αρέσει να είσαι υπερβολικά καλοντυμένη, θα τραβήξεις και εσύ βλέμματα», πρόσθεσε.

[Ως επί το πλείστον, όταν βγαίνουμε Παρασκευή βράδυ, φοράμε τζιν και ένα τοπ με μπότες, αθλητικά παπούτσια, φλατ παπούτσια ή ίσως χαμηλά τακούνια, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν θα δείτε υπερβολές με μίνι, τακούνια, μακιγιάζ».

Η Amanda ολοκλήρωσε το βίντεο υπενθυμίζοντας στους followers της ότι μπορούν να «κάνουν ό,τι θέλουν», δηλώνοντας: «Ποιος νοιάζεται αν θα σε κοιτάξουν;».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ