Τι φοβόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για τον θάνατο και την κηδεία της

Τι φοβόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για τον θάνατο και την κηδεία της

Σε πολλές άγνωστες πτυχές του θανάτου και της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας αναφέρθηκε η πριγκίπισσα Άννα σε συνέντευξή της.

Η μονάκριβη κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας ήταν ένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που μίλησε στο ντοκιμαντέρ «Charles III: The Coronation Year», το οποίο θα προβληθεί στο BBC στις 26 Δεκεμβρίου (Boxing Day για τους Άγγλους).

Ο φόβος της βασίλισσας Ελισάβετ

Όπως αποκάλυψε η πριγκίπισσα Άννα, η βασίλισσα Ελισάβετ ανησυχούσε ότι θα ήταν δύσκολο να οργανωθεί η κηδεία της αν πέθαινε στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Ωστόσο, πείστηκε από την οικογένειά της ότι έπρεπε να κάνει αυτό που ένιωθε σωστό, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πρώτη χρονιά του βασιλιά Καρόλου ως μονάρχη της χώρας.

Με αδημοσίευτα πλάνα από τα παρασκήνια και αποκλειστικές συνεντεύξεις με βασικούς αξιωματούχους, οικογένεια και ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τα γεγονότων των τελευταίων 12 μηνών.

Η «ανακούφιση» της πριγκίπισσας Άννας

Σε ένα συγκινητικό κομμάτι, η πριγκίπισσα Άννα μιλά για τον θάνατο της μητέρας της και πώς ένιωσε όταν είδε το αυτοκρατορικό στέμμα να αφαιρείται από το φέρετρο της βασίλισσας για τελευταία φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ. «Ένιωσα μάλλον περίεργα μια αίσθηση ανακούφισης – αυτό ήταν, τελείωσε», είπε. «Αυτή η ευθύνη μεταφέρεται».

Η πριγκίπισσα, η οποία παρέμεινε κοντά στην αείμνηστη βασίλισσα σε όλη της τη ζωή, είπε επίσης: «Νομίζω ότι υπήρξε μια στιγμή που ένιωσε ότι θα ήταν πιο δύσκολο αν πέθαινε στο Μπαλμόραλ. Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να την πείσουμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων».

Η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για το Μπαλμόραλ

Πολλοί θεώρησαν ταιριαστό το γεγονός ότι η βασίλισσα πέθανε στο Μπαλμόραλ επειδή είχε βαθιά αγάπη για τα Highlands της Σκωτίας.

Λίγο πριν από το θάνατό της, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, την επισκέφτηκε ο Δρ Iain Greenshields, ο συντονιστής της γενικής συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, ο οποίος είπε στη συνέχεια ότι μίλησε για το πώς «της έδωσε μεγάλη γαλήνη και χαρά που βρισκόταν στο Μπαλμόραλ».

Η πριγκίπισσα αποκάλυψε ότι ήταν «καθαρή γαλήνη» που ήταν στο πλευρό της βασίλισσας όταν πέθανε. Εξήγησε ότι είχε μόλις σταματήσει μόνο στο Κάστρο στο δρόμο της προς το νότο, αφού πέρασε μερικές μέρες στη Δυτική Ακτή της Σκωτίας.

Επειδή η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στη Σκωτία, τέθηκε σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Μονόκερος» (Unicorn) για τη μεταφορά της σορού της στο Λονδίνο. Η «Επιχείρηση Μονόκερος» αποτελεί μέρος της επιχείρησης «London Bridge» (Γέφυρα του Λονδίνου), που περιλάμβανε τα επόμενα βήματα, μετά τον θάνατο της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στήριξη της Άννας στην Καμίλα

Η Άννα έδωσε επίσης στην κουνιάδα της Καμίλα τη «βασιλική σφραγίδα έγκρισης» και λέει ότι η υποστήριξη που έχει δώσει στον σύζυγό της, Κάρολο, είναι «εξαιρετική».

«Την ξέρω εδώ και πολύ καιρό. Η κατανόησή της για τον ρόλο και τη διαφορά που κάνει για τον βασιλιά ήταν απολύτως εξαιρετική», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός ο ρόλος δεν είναι κάτι για το οποίο θα της ήταν φυσικό, αλλά το κάνει πολύ καλά. Παρέχει αυτή την αλλαγή ταχύτητας και τόνου, που είναι εξίσου σημαντικά».

Η Anne είπε στο ντοκιμαντέρ ότι, παρά τη ζωή που περίμενε, ήταν δύσκολο για τον αδερφό της να προετοιμαστεί πλήρως για τη στιγμή που θα ανέβαινε στο θρόνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ