Τιτανικός: Νέα ψηφιακή αναπαράσταση - Τα παλιά, κρυμμένα μυστικά του ναυαγίου

Τιτανικός: Νέα ψηφιακή αναπαράσταση - Τα παλιά, κρυμμένα μυστικά του ναυαγίου

Η ιστορία του Τιτανικού είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Το υπερωκεάνιο, στο παρθενικό του ταξίδι από το Σάουθαπτον προς τη Νέα Υόρκη, συγκρούστηκε μ’ ένα παγόβουνο και βυθίστηκε.

Έντεκα χρόνια μετά τη βύθισή του δόθηκε στη δημοσιότητα η ψηφιακή απεικόνιση τους σκάφους. Για τη σάρωση χρησιμοποιήθηκαν υποβρύχια ρομπότ και η τεχνολογία βαθέων υδάτων.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως η μελέτη της νέας σάρωσης του Τιτανικού θα τους βοηθήσουν να αποκαλύψουν τα μυστικά του. Είναι άγνωστο ακόμα αν το υπερωκεάνιο συγκρούστηκε με το παγόβουνο από τα δεξιά, ή αν πέρασε πάνω από το βυθισμένο κομμάτι του.

Το πλοίο είχε λάβει έξι προειδοποιήσεις για τα παγόβουνα αλλά ο καπετάνιος τις αγνόησε όλες. Σύμφωνα με μία θεωρία, το ναυάγιο οφείλεται και σε μία φωτιά που ξέσπασε κατά την ναυπήγησή του.

Έξι ήταν οι άγνωστοι κινέζοι επιβαίνοντες του Τιτανικού, των οποίων στην ιστορία διηγείται το ντοκιμαντέρ «The six». Η διάσωση ενός από τους κινέζους, ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον για το φινάλε της ταινίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ