Το βίντεο με τους κύβους που ξεγελάει το μάτι και έχει γίνει viral

Το βίντεο με τους κύβους που ξεγελάει το μάτι και έχει γίνει viral

Φαινομενικά είναι δύο διάφανοι κύβοι σε μπλέ φόντο που φαίνονται να μετακινούνται στην οθόνη κυκλικά καθώς αναβοσβήνουν. Στην πραγματικότητα όμως δεν κουνιούνται καθόλου. Το φαινόμενο λέγεται Reverse Phi Illusion.


Το βίντεο μοιράστηκε στο twitter από τον χρήστη science Girl και μέσα σε λίγες ώρες έχει γίνει viral.

Απεικονίζει δύο 3D κύβους που αναβοσβήνουν σε άσπρο και μαύρο σε γαλάζιο φόντο, ενώ στο κέντρο εμφανίζονται βέλη που δείχνουν την κατεύθυνση κίνησης.

Το τρικ οφείλεται στην ουσία στο φως που αναβοσβήνει (οι μαύρες και άσπρες γραμμές) και το οποίο μπερδεύει το μυαλό δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης. Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε έναν από τους δύο κύβους και με το μάτι σας να κοιτάτε σταθερά την απόσταση της γραμμής πχ του δεξιά κύβου προς το εξωτερικό όριο του μπλε φόντου. θα παρατηρήσετε ότι η απόσταση παραμένει σταθερή ενώ αναβοσβήνει το φως.Οι κύβοι δεν μετακινούνται. Η αίσθηση της κίνησης είναι τελείως ψευδής και οφείλεται στο φως που αναβοσβήνει.

Το βίντεο έχει περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές και άλλα τόσα σχόλια. Το φαινόμενο το έχει εξηγήσει λεπτομερώς από το 2011 το Πανεπιστήμιο του Στανφορντ και το αντιλαμβάνονται πέρα από τους ανθρώπους και τα ζώα και τα έντομα. Στα social media, παρά την σαφή επεξήγηση του φαινομένου, έχει ανάψει για τα καλά ο καυγάς της αμφισβήτησης...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS