Τότε και τώρα: Πώς ήταν και πώς έγιναν οι ήρωες του Karate Kid -36 χρόνια από την πρώτη ταινία [εικόνες]

Τότε και τώρα: Πώς ήταν και πώς έγιναν οι ήρωες του Karate Kid -36 χρόνια από την πρώτη ταινία [εικόνες]

Ήταν 22 Ιουλίου του 1984 όταν στους κινηματογράφους των ΗΠΑ κυκλοφορούσε μια ταινία που έγραψε τη δική της ιστορία στο αμερικανικό σινεμά... Το αγαπημένο Karate Kid.

Ο νεαρός Ντάνιελ Λαρούσο έφτανε στο Λος Άντζελες με τη μητέρα του και στην προσπάθειά του να… ταιριάξει στον σκληρό κόσμο του σχολείου συναντά έναν μικροσκοπικό και λιγομίλητο Γιαπωνέζο ηλικιωμένο. Ο μίστερ Μιγιάγκι θα μάθει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο στον νεαρό Ντάνιελ την τέχνη του καράτε και θα τον οδηγήσει σε μια μεγαλοπρεπή νίκη στους αγώνες στο τέλος της χρονιάς.

karate kid 2

Η Ελίζαμπεθ Σου, ο Πατ Μορίτα και ο Ραλφ Μάτσιο στην πρώτη ταινία «Καράτε Κιντ»
Σήμερα, 36 χρόνια από εκείνη την ημέρα, οι νοσταλγοί του κόσμου του «Karate Kid» έχουν βρει και πάλι τους αγαπημένους τους ήρωες από εκείνη την εποχή στη σειρά Cobra Kai. Να θυμίσουμε πως ο αγαπητός κύριος Μιγιάκι, ο ηθοποιός Πατ Μορίτα που προτάθηκε για Όσκαρ για τον ρόλο του στην πρώτη ταινία, έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2005.

Ο Τζόνι, ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος του Ντάνιελ και ο Karate Kid, μεσήλικες πλέον, συναντώνται ξανά, όταν ο μαθητής του Cobra Kai αποφασίζει να ανοίξει και πάλι τη σχολή καράτε.

Η σειρά Cobra Kai στο Netflix
Οι δύο πρώτες σεζόν κυκλοφόρησαν μέσω YouTube, ενώ το περασμένο καλοκαίρι το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς με την υπόσχεση να φέρει μια ακόμη (τουλάχιστον) σεζόν στην πλατφόρμα.

Το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και οι λάτρεις της σειράς περιμένουν τα νέα επεισόδια ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, το Netflix κρατούσε για μέρες ως επτασφράγιστο μυστικό την ακριβή ημερομηνία της πρεμιέρας.

Πώς ήταν τότε και πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του «Karate Kid»
Ο Τζόνι, ο «κακός» της πρώτης ταινίας «Karate Kid», αναλαμβάνει σήμερα ρόλο πρωταγωνιστή στο «Cobra Kai». Ο Γουίλιαμ Ζάμπκα, παρά το γεγονός πως υποδύεται έναν παρατημένο άνδρα και αποτυχημένο πατέρα, διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα, κάτι που αποδεικνύεται και στις σκηνές δράσης της σειράς σήμερα.

karate kid 3

Ο Γουίλιαμ Ζάπκα στον ρόλο του Τζόνι από το πρώτο «Karate Kid» του 1984 και οι εικόνες του σήμερα
Ο Ραλφ Μάτσιο, ο ηθοποιός που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως «Karate Kid», είχε στην κυριολεξία χαθεί από το προσκήνιο μετά τις ταινίες που τον ανέδειξαν. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τα χρόνια που πέρασαν.

karate kid 4

Ο Ραλφ Μάτσιο στο πρώτο «Karate Kid» τότε και τώρα
Η Ελίζαμπεθ Σου, το κορίτσι που αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στον Τζόνι και τον Ντάνιελ στην πρώτη ταινία «Karate Kid», είναι η ηθοποιός με την πιο λαμπρή καριέρα από το franchise. Η ξανθιά καλλονή των 80s εμφανίστηκε πλάι στον Τομ Κρουζ στο «Κοκτέιλ», αλλά και στη δεύτερη ταινία «Back To The Future» το 1990, ενώ το 1995 πρωταγωνίστησε στο «Leaving Las Vegas» με τον Νίκολας Κέιτζ.

karate kid 5

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σου, το κορίτσι για το οποίο σκίρτησε η καρδιά του Ντάνιελ στο πρώτο «Karate Kid»
Η ηθοποιός δεν έχει ανακοινωθεί για την τρίτη σεζόν του «Cobra Kai», μια σκηνή όμως από το τελευταίο επεισόδιο δίνει στους θαυμαστές ελπίδες πως θα δουν την όμορφη Άλι να επιστρέφει για να «τσιγκλίσει» ξανά τους Ντάνιελ και Τζόνι.

Το τρέιλερ του τρίτου κύκλου του «Cobra Kai», όμως, αποκαλύπτει την είσοδο δύο ηρώων που παρακολουθήσαμε στη δεύτερη συνέχεια του «Karate Kid». Η γλυκιά Κουμίκο, κόρη της γυναίκας που αγάπησε κάποτε ο Μίστερ Μιγιάγκι στην πατρίδα του, την Οκινάουα, μπαίνει στη σειρά, χωρίς να γνωρίζουμε πώς θα επηρεάσει τον παντρεμένο Ντάνιελ.

karate kid 6

Η γλυκιά Κουμίκο, κόρη της γυναίκας που αγάπησε κάποτε ο Μίστερ Μιγιάγκι στην πατρίδα του, την Οκινάουα, η ηθοποιός Ταμλίν Τομίτα
Η Κουμίκο είχε συνδεθεί ερωτικά με τον Λαρούσο, ωστόσο στην τρίτη συνέχεια των ταινιών το σενάριο την ήθελε να αποφασίζει να παραμείνει στην Ιαπωνία και να μην τον ακολουθήσει στην Αμερική.

Τέλος, μαζί με την Κουμίκο θα δούμε και τον Τσόζεν, τον οξύθυμο προστατευόμενο του Σάτο, του ορκισμένου εχθρού του Μίστερ Μιγιάγκι στην Οκινάουα.

Ο Γιούκι Οκουμούτο, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τσόζεν
Ο Γιούκι Οκουμούτο, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τσόζεν, επιστρέφει στη σειρά και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι διατεθειμένος να διατηρήσει την έριδα με τον Ντάνιελ, μετά από 35 χρόνια.

Τέλος, η μητέρα του Ντάνιελ, την οποία βλέπουμε στην πρώτη ταινία, έχει ήδη εμφανιστεί στη σειρά «Cobra Kai», σε μια εκδοχή «επικριτικής» πεθεράς στον γάμο του γιου της.

karate kid 8

Η ηθοποιός Ράντι Χέλερ στον ρόλο της μητέρας του Ντάνιελ
Η ηθοποιός Ράντι Χέλερ φαίνεται πως χαρακτηρίστηκε επίσης από τους ρόλους της στο «Karate Kid», επιστρέφει όμως μέσα από το «Cobra Kai» και είναι γοητευτικότατη, 36 χρόνια μετά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ