Τζόνι Ντεπ: Πώς θα πληρώσει η Άμπερ Χερντ την αποζημίωση των 8 εκατομμυρίων δολαρίων

Τζόνι Ντεπ: Πώς θα πληρώσει η Άμπερ Χερντ την αποζημίωση των 8 εκατομμυρίων δολαρίων

Μεγάλο ερώτημα παραμένει πώς η Άμπερ Χερντ θα μπορέσει να πληρώσει την αποζημίωση των 8 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ, μετά τη δικαστική του δικαίωση. Πολλοί διατυπώνουν επιφυλάξεις, καθώς η ηθοποιός είχε ισχυριστεί ότι λόγω των μηνύσεων του πρώην συζύγου της, δεν μπορούσε να πληρώσει τις δωρεές που είχε υποσχεθεί μετά το διαζύγιό της.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε με την μήνυση του Τζόνι Ντεπ, που κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμηση την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε υποστηρίξει ότι «είχε πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Το δικαστήριο του Φέρφαξ στην Βιρτζίνια επιδίκασε στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η δικαστής Πένεϊ Αζκαράτε ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η πολιτειακή νομοθεσία περιορίζει τις αποζημιώσεις «τιμωρητικής» φύσεως στα 350.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ντεπ δικαιούται το ποσό των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Άμπερ Χερντ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση

Παράλληλα όμως, οι επτά ένορκοι δικαίωσαν εν μέρει τη Χερντ – η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της – επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η Άμπερ Χερντ θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον σταρ του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η 36χρονη Χερντ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Τζόνι Ντεπ. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια νομική βάση θα τη στηρίξει, καθώς η νομική της ομάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η περιουσία της Άμπερ Χερντ

Αν και η περιουσία της δεν είναι γνωστή, η Άμπερ Χερντ έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, όπως το «Aquaman» και το «Aquaman 2».

Επιπλέον, είχε λάβει διακανονισμό, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ντεπ μετά το διαζύγιό τους το 2016, το οποίο δεσμεύτηκε να δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, η Χερντ υποστήριξε ότι δεν είχε ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή της λόγω της αγωγής του Ντεπ. Ωστόσο, μαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης υποδηλώνει ότι η καριέρα της Χερντ έχει «παγώσει» λόγω της δικαστικής μάχης με τον Ντεπ, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο να μπορεί να καλύψει τις ζημιές.

Τι θα συμβεί αν καταθέσει αίτηση πτώχευσης

Εάν η Χερντ αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση, αλλά δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει, θα μπορούσαν να δεσμευτούν οι απολαβές της , σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν υποστηρίξει ότι δεν έχει τα χρήματα. Σύμφωνα με τη νομική συνεργάτιδα του CBS News, Τζέσικα Λέβινσον, σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να γίνει κατάσχεση μισθών.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση πτώχευσης, που θα εξαλείψει την αποζημίωση των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, θα ήταν ακόμη υποχρεωμένη να καταβάλει τα 350.000 δολάρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS