6χρονος σκίτσαρε τη μητέρα του να δουλεύει από το σπίτι -Και της τσάκισε την καρδιά [εικόνα]

6χρονος σκίτσαρε τη μητέρα του να δουλεύει από το σπίτι -Και της τσάκισε την καρδιά [εικόνα]

Την ώρα που πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παραμένουν σπίτια τους λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλοί γονείς – εργαζόμενοι γονείς- έχουν διαπιστώσει ότι οι ρόλοι τους στο σπίτι και την εργασία έχουν αλλάξει.

Εάν είστε ένας από αυτούς, πιθανότατα θα έχετε διαπιστώσει πως η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, η φροντίδα των παιδιών και οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού, θυμίζουν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Η ζωγραφιά του γιου της που την «ταρακούνησε»
Το ίδιο συνέβη και με μία εργαζόμενη μητέρα που ένιωσε ιδιαίτερα «ένοχη» όταν ο γιος της, της κατέστησε σαφές πως δεν του έδινε αρκετή προσοχή. Η Πρίγια Αμίν, διευθύνων σύμβουλος της Flexable, εξήγησε πώς ο 6χρονος γιος της είχε σχεδιάσει μια εικόνα του πώς δείχνει όταν εργάζεται από το σπίτι. Το σκίτσο δείχνει ένα μικρό αγόρι που ρωτά την μητέρα του εάν έχει τελειώσει την δουλειά της για την ημέρα, στην οποία του απαντά απροκάλυπτα «όχι», καθώς συνεχίζει να πληκτρολογεί στον υπολογιστή της.

zografia ergazomeni mitera 1


Η καρδιά της Πρίγια «ράγισε» όταν είδε την ζωγραφιά, την οποία μοιράστηκε αργότερα στο LinkedIn. Έγραψε στην ιστοσελίδα: «Πριν από μερικές ημέρες, ήμουν απασχολημένη με κάποια πράγματα της τελευταίας στιγμής από την λίστα των υποχρεώσεών μου, όταν μπήκε στο γραφείο μου ο 6χρονος γιος μου και μου έδωσε ένα κομμάτι χαρτί. Αρχικά, το κοίταξα και είπα: ‘Ω, είναι τόσο καλή’ αλλά όταν κοίταξα πιο προσεκτικά, διάβασα τέσσερις λέξεις που ράγισαν την καρδιά μου. ‘Μαμά, τελείωσες;’’ στις οποίες η μαμά της ζωγραφιάς απάντησε: ‘Όχι’. Κοίταξα το ρολόι – ήταν 6:05 μ.μ. Τότε κοίταξα την λίστα με τις υποχρεώσεις μου, και ήταν πολύ μεγάλη. Η καρδιά μου ράγισε – αν και δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, αυτή είναι η κατάσταση σχεδόν κάθε βράδυ».

Αργότερα είπε ότι η «ικανότητά της να διαχωρίζει την εργασία από την οικιακή ζωή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς εξελίσσεται η πανδημία και πως όταν συνδυάζεται με τις «γονικές ευθύνες, την τηλεκπαίδευση και τις υποχρεώσεις του σπιτιού», γενικά, την ξεπερνά».


«Η ενοχή που συνδέεται με αυτό είναι προφανής. Ενοχή για το ότι δεν έκανα αρκετή δουλειά μέσα στην ημέρα» πρόσθεσε. «Ενοχή για το ότι δεν είμαι στα καλύτερά μου ψυχικά ή συναισθηματικά. Ενοχή γιατί δεν περνάω ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά μου. Κι αυτός ο τελευταίος τύπος ενοχής είναι που με πλάκωσε περισσότερο από όλα όταν αυτή η γλυκιά ζωγραφιά προσγειώθηκε στην αγκαλιά μου. Υποθέτω ότι το μόνο καλό που μπορώ να πάρω από αυτή την εμπειρία είναι ότι τα παιδιά μου λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί μου».

 

Τα ίδια νιώθουν πολλοί ακόμη γονείς - Αρκετοί ταυτίστηκαν με την εργαζόμενη μητέρα
Φυσικά, άλλοι χρήστες του LinkedIn έσπευσαν να παρηγορήσουν την εργαζόμενη μητέρα και επαίνεσαν την φωτογραφία που ανέβασε καθώς πολλοί παραδέχτηκαν ότι και οι ίδιοι ένιωθαν το ίδιο. Όπως έγραψε κάποιος: «Σε βλέπω και σε νιώθω. Ο γιος μου έγραψε μερικές φράσεις για να χρησιμοποιεί. Κάρτες με την φράση ‘Δεν χρειάζεται να βοηθήσεις’ τις οποίες μπορώ να ‘αγοράσω’ για όταν ζητά βοήθεια με τις σχολικές εργασίες. Δεν μπορώ να τον βοηθήσω γιατί δουλεύω. Κι αυτό με τσάκισε ψυχολογικά».

Ένας άλλος παραδέχτηκε: «Ο 5χρονος γιος μου είναι απογοητευμένος από μένα επειδή είμαι εργασιομανής. ‘Μπαμπά, τελείωσες;’, ΄μπαμπά έλα να παίξεις μαζί μου’, ‘μπαμπά πάντα δουλεύεις’. Φράσεις που ακούω κάθε μέρα. Αλλά αυτά τα e-mails δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Οι πολλές συναντήσεις πρέπει να γίνουν. Δουλεύω σκληρά για να παρέχω το καλύτερο δυνατό μέλλον για τον γιο μου, αλλά η ειρωνεία είναι ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο γι’ αυτόν κατά την διάρκεια αυτών των πολύ σημαντικών ετών της ζωής του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ