Alfa Romeo 33 Stradale: To νέο sportscar των Ιταλών

Alfa Romeo 33 Stradale: To νέο sportscar των Ιταλών

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο αποφάσισε να αποχαιρετήσει το φετινό καλοκαίρι η Alfa Romeo, αποκαλύπτοντας ένα περιορισμένης παραγωγής sportscar ανάλογο της φήμης και της ιστορίας της.

Κάθε νέο μοντέλο της Alfa Romeo αποτελεί είδηση, ωστόσο, όταν πρόκειται για ένα supercar περιορισμένης παραγωγής με το έμβλημα της μιλανέζικης φίρμας στο ρύγχος του αυτομάτως αναβαθμίζεται στο αυτοκινητικό γεγονός της χρονιάς.

Μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός και στο μεγαλοπρεπές παρουσιαστικό της Alfa Romeo 33 Stradale τα λόγια περιττεύουν, αφήνοντας τα συναισθήματα που προκαλεί το ιταλικό supercar να κυριεύσουν τους φανατικούς οπαδούς της μιλανέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Alfa Romeo 33 Stradale γεννήθηκε μέσα από την προσπάθεια των Ιταλών να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανακτήσουν την περίοπτη θέση τους σε αυτήν.

Τη χαμένη λάμψη του παρελθόντος από το οποίο εμπνεύστηκαν αναβιώνοντας έναν πραγματικό θρύλο.

Ένα πραγματικό έργο τέχνης, έρχεται να δώσει συνέχεια σε μια παράδοση που κρατά από τη δεκατία του 1960 και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ζωντανή χάρη σε προτάσεις όπως η Alfa Romeo 8C Competizione και 4C.

Η σύγχρονη Alfa Romeo 33 Stradale αποτελεί την πιο προηγμένη και ελκυστική πρόταση στη σημερινή γκάμα της ιταλικής φίρμας, αντλώντας ισχύ από έναν V6 κινητήρα, τοποθετημένος σε αλουμινένιο υποπλαίσιο.

Με χωρητικότητα 3,0 λίτρων αποδίδει περισσότερους από 620 ίππους, επιτρέποντας στο ιταλικό sportscar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,0 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να σταματά στα 333 χλμ./ώρα.

Στο μέλλον η σύγχρονη Alfa Romeo 33 Stradale θα προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, με περισσότερους από 750 ίππους και αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Τις τεχνικές προδιαγραφές του ιταλικού κομψοτεχνήματος συμπληρώνουν τα κεραμικά φρένα της Brembo και τα διπλά ψαλίδια των αναρτήσεων με τα ενεργά αμορτισέρ.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,637 μέτρα με το μεταξόνιο να διαμορφώνετα στα 2,7 μέτρα.

Μολονότι η νέα Alfa Romeo 33 Stradale δεν διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, χάρην της κομψότητας του αμαξώματός της, ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας 0.375 Cx αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδοση.

Η σύγχρονη Alfa Romeo 33 Stradale θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία έχει ήδη αποκτήσει το δικό του σπιτικό, μέσα από μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε με ένα... πανηγυρικό sold out δύο βδομάδες αργότερα.

Κάθε ένα από τα 33 αντίτυπα του ιταλικού sportscar θα είναι μοναδικό, καθώς ο αγοραστής του θα μπορεί να το παραμετροποιήσει πριν αυτό βγει από τη γραμμή παραγωγής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ