Ανανεωμένο Opel Crossland ... Εμφάνιση, δύναμη και ευρυχωρία [test]

Ανανεωμένο Opel Crossland ... Εμφάνιση, δύναμη και ευρυχωρία [test]

Ο διάδοχος του γνωστού και επιτυχημένου Meriva είναι ουσιαστικά  ένα σωστά σχεδιασμένο και εντυπωσιακό όχημα μεγάλων εσωτερικών χώρων, που κινείται μεταξύ ενός  ευρύχωρου πολυμορφικού οχήματος και ενός κόμπακτ πρακτικού SUV, που μπορεί να εξυπηρετεί με το παραπάνω της ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας, διαθέτοντας ταυτόχρονα  ισχυρά πλεονεκτήματα που φέρνουν τον ανταγωνισμό σε δύσκολη θέση.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΑΣΚΑ

Υιοθετώντας την νέα εντυπωσιακή μάσκα της εταιρείας η οποία  ενσωματώνεται  με τα φωτιστικά σώματα αγκαλιάζοντας σαν ενιαίο στοιχείο όλο το πρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου, διαθέτει μια απέριττη αισθητική με ξεχωριστά στοιχεία στην πρόσοψη. Η σχεδίαση Opel Visor έχει γίνει  πλέον  σήμα κατατεθέν όλων των νέων μοντέλων της εταιρείας, μικρών και μεγάλων , επιβατικών και SUV.

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα ακολουθούν επίσης την ίδια αισθητική φιλοσοφία, με την εικόνα να συμπληρώνεται από τα έντονα  πλευρικά νεύρα, συνθέτοντας ένα δυναμικό σύνολο, που  δεν περνά απαρατήρητο και  δείχνει έτοιμο για περιπέτειες, σε συνδυασμό τις ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες, το αυξημένο ύψος από το έδαφος, τους κοντούς πρόβολους και την θέση οδήγησης

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Αναμφισβήτητα βέβαια, εκεί που συγκεντρώνονται τα περισσότερα βλέμματα είναι  η "αιωρούμενη"οροφή, η οποία τονίζεται ιδιαίτερα στις δίχρωμες εκδόσεις, σε συνδυασμό με την γυαλιστερή μαύρη πίσω πόρτα, προσφέροντας έναν ξεχωριστό και μοναδικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, που το ξεχωρίζει αμέσως από τον ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικό επίσης   αποτελούν και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που  εξασφαλίζουν περισσότερο φως στο σαλόνι και μεγάλη περιφερειακή ορατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες που νοιώθουν ευχάριστα στα πολύωρα ταξίδια.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ

Με δεδομένα το μήκος των 4,21 μέτρων και το μακρύ μεταξόνιο των 2.60 μέτρων, η πολύ καλή εκμετάλλευση των εσωτερικών διαστάσεων, εξασφαλίζει χώρους για τέσσερις υψηλόσωμους επιβάτες, ενώ και πέμπτος θα βολευτεί χωρίς μεγάλες υποχωρήσεις.

Ο χώρος αποσκευών  των 410 λίτρων είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, φθάνει τα 520 λίτρα, όταν τα ανεξάρτητα συρόμενα  και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα μετακινηθούν εμπρός κατά 15 εκατοστά και όταν αναδιπλωθούν αγγίζει τα 1255 λίτρα.

ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Το μοντέρνο σαλόνι, που αποπνέει ποιότητα ,προσοχή στην λεπτομέρεια, πολυτέλεια και  σχεδιαστική έμπνευση.

Χαρακτηριστικό ότι όλοι οι επιβάτες κάθονται ψηλά απολαμβάνοντας  καλή ορατότητα ενώ η μεγάλη γυάλινη οροφή( όταν υπάρχει) τονίζει την αίσθηση ευρυχωρίας και την καλή διάθεση, που ενισχύεται από τους πολλούς χώρους μικροαντικειμένων που καλύπτουν κάθε απαίτηση.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΑΜΠΛΟ

Το νέο  μοντέρνο ταμπλό εντυπωσιάζει εμφανισιακά, καλύπτεται από μαλακά πλαστικά και διακρίνεται για την πολύ συναρμογή των υλικών και το πολύ καλό φινίρισμα.

Στο τομέα του εξοπλισμού ακόμη και οι πιο οικονομικές εκδόσεις εμφανίζονται πλήρεις ενώ οι ακριβότερες εντυπωσιάζουν με την πληρότητα εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, δικαιολογώντας έτσι  και τις διαφορές  τιμής μεταξύ των διάφορων εκδόσεων.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ

Κορυφαίο είναι και το επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, περιλαμβάνοντας, στα πλουσιότερα μοντέλα, οτιδήποτε έχει να επιδείξει η πλέον πρόσφατη τεχνολογία.

Δεν λείπουν τα συστήματα ανίχνευσης πεζού, αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης, αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, παρέκκλισης λωρίδας, κόπωσης οδηγού, σήμανσης πλαϊνού νεκρού σημείου, προβολής πινακίδων κυκλοφορίας μπροστά στον οδηγό  κ.α.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Επιπλέον η  πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας καλύπτει 180 μοίρες και προβάλλεται στην πολύ σωστά τοποθετημένη μεγάλη  έγχρωμη οθόνη αφής  και συνδυάζεται κατά  περίπτωση με σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος. Η οθόνη προσφέρει άφθονες και εξελιγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, σύστημα ανοικτής ακρόασης, ασύρματης φόρτισης, πλοήγησης  και περισσότερες ακόμη δυνατότητες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι επίσης το καινούριο και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip .

ΤΡΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΤΟΥΡΜΠΟ  ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΉΡΑΣ

Ο ιδιαίτερα εξελιγμένος τρικύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας  των 1199 κυβικών εκατοστών, υπάρχει σε δύο εκδόσεις από πλευράς απόδοσης :

Σε αυτήν των 110 ίππων  με την ροπή του στα 205Nm που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων και την ισχυρότερη των 130 ίππων και ροπής 230Nm  που συνδυάζεται μόνον με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

ΚΑΛΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο  τρίκυλινδρος τούρμπο κινητήρας των 130 ίππων, τραβά από χαμηλά, έχει καλή ελαστικότητα, παράγει πολύ χαμηλό θόρυβο και  συνδυάζεται   πολύ καλά με ένα   6αρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κλιμακωμένο με προσανατολισμό την οικονομία καυσίμων, τον  περιορισμένο θόρυβο και τις καλές επιδόσεις.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Οι 130  ίπποι έχουν να αντιμετωπίσουν  1265 περίπου  κιλά βάρους στα οποία και εξασφαλίζουν επιτάχυνση 10.2δευτ για τα 0-100 χλμ/ωρ και υψηλή τελική ταχύτητα 195 χλμ/ωρ, τιμές  ιδιαίτερα αξιόλογες και ανταγωνιστικές.

ΧΑΜΗΛΕΣ  ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Στο τομέα της κατανάλωσης τώρα, η σύγχρονη σχεδίαση του νέου  κινητήρα ,εξασφαλίζει ανταγωνιστικές και ενδιαφέρουσες τιμές. Με ελαφρύ δεξί πόδι εμφανίζονται τιμές κάτω από τα  5.6 λίτρα, που ανεβαίνουν στά 6.5 λίτρα αν δεν προσέχεις πολύ. Μια μέση τιμή με κίνηση μέσα στην πόλη αλλά και σε ανοικτούς δρόμους γύρω 6.1 στα  λίτρα είναι εφικτή, αν έχεις ελαφρύ δεξί πόδι.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ

Το  ανανεωμένο μοντέλο   εμφανίζεται με νέο περισσότερο άκαμπτο πλαίσιο και νέο εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης. Είναι στημένο και ρυθμισμένο γύρω από τον οδηγό που δεν επιθυμεί ράθυμες αντιδράσεις, μεγάλες κλίσεις στις στροφές η έντονες υποστροφές. Είναι σφικτό στις αντιδράσεις του, όχι όμως κουραστικό, ευθύβολο στις ευθείες με υψηλές ταχύτητες, εμφανίζει περιορισμένες κλίσεις στις στροφές, δεν αναπηδά ούτε και πλέει, προσφέρει πολύ καλή πλέον πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης, απορροφά τις ανωμαλίες της ασφάλτου χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες, παρουσιάζει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και διαθέτει ισχυρά και ανθεκτικά φρένα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με ιδιαίτερα ολοκληρωμένη σχεδίαση και εντυπωσιακή εμφάνιση, καλές επιδόσεις , χαμηλές τιμές κατανάλωσης, μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, πλούσια εξοπλισμένο, ,ευχάριστο και ασφαλές στο δρόμο, ήσυχο και ξεκούραστο στα ταξίδια και με πρωτοπορειακό εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο crossland 1.2 τούρμπο των 130 ίππων είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία του  ,με δεδομένες μάλιστα και τις πολύ καλές τιμές διάθεσης του, που αρχίζουν από  τα 22.400 ευρώ για την  έκδοση των 110 ίππων( με προωθητική μάλιστα ενέργεια για τον Δεκέμβριο στα 19.400 ευρώ) και τα 24.950 ευρώ για  την  έκδοση των 130 ίππων με την αυτόματη μετάδοση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ